The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Покупка на Волво S40 2007г 1.6D

#1
Здравейте, с риск да повторя някоя тема пиша за съвет. Решил съм да се сдобия с ново волво S40 около 2007 година, задължително дизел. Спрях се на двигателя 1.6 дали е добре или не Вие ще кажете.
Това което ме интересува, са слабите места и при оглед на какво трябва да обърна внимание. Имам възможност да си купя колата от чужбина, а там все още повечето са на реални километри (над 200 - 250к). Кои консумативи са за смяна при тези километри, турбото кога започва да се обажда? Дюзите и помпата как се справят до тези километри? Като цяло всички мнения които открих до сега показват, че колата е надеждна и при правилна подръжка може да изкара доста време.
Благодаря много и ще очаква отговори с нетърпение.
Reply

#2
Здравей,
Моето мнение е, че този двигател е слаб, за това купе. По-добре потърси с 2.0 двигател, така или иначе и малкият двигател не е под 100 к.с., за да му е малък данъка. Най-добре е да закараш колата на диагностика. На тези километри е възможно да я продават защото има нужда от нов съединител (маховик), така че е хубаво да се провери, защото смяната му не е никак евтина.
Reply

#3
Tsetso Wrote:На тези километри е възможно да я продават защото има нужда от нов съединител (маховик), така че е хубаво да се провери, защото смяната му не е никак евтина.

Диагностиката показва ли колко животец остава на съединителя? Маховика задължителен ли е със съединителя? И долу горе колко излиза упражнението за смяна? Smile
Reply

#4
Здравей,
С диагностика няма да стане, симптомите са: тресене на двигателя, ако е доста разбит се чува постоянно тракане, също така при натискане на педала на съединителя не трябва да се чува хлопане. Упражнението за смяна е към 2000 лв..
Reply

#5
А диагностиката какви потенциални проблеми показва?
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)