The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Метална защита картер/двигател за XC

#1
Здравейте колеги,
Още от както купих моето XC ме вълнува една тема:
На предишната си кола (която не беше с повишена проходимост) имах монтирана защита на картера и двигателя, под формата на метални лайсни.
Когато купувах колата, дилъра ми обясни, че тази "екстра" (както и още няколко) се слагат "фабрично" специално заради нашите прекрасни пътища.
С огромно изненада установих, че моето XC, което също е купено в БГ, има само една пластмасова х..ня под двигателя. Реших, че инженерите вероятно са преценили, че няма нужда от такава защита. Лятото обаче на черния път около язовир Голям Беглик успях да окривя (нищо фатално) магарето и да спукам пластмасата. Не ми се мислеше, ако камъка беше малко по-голям какво щеше да се случи. Тук искам да подчертая, че въпросния път не е кой знае какво, имайки предвид, че безпроблемно го преодоляха ванове и опели.
Така или иначе, ми стана ясно, че без метална защита няма да се мине. В БГ намерих само две места където продаваха подобни протектори. Една пловдивска фирма за офроуд тунинг ( 800 лв. алумин и 400 лв. стомана), и една софийска (732 лв. алумин).
Направи ми впечатление, че софийската фирма предлага някаква руска защита. Поразрових се и установих, че фирмата е казахстанска и цените в ОНД са между 200 и 300 лв. за XC70.
Изглежда добре измислена. С отвори за смяна на масления филтър и източване на маслото. Специални извивки, предотвратяващи влизане на кал в двигателния отсек и т.н.
За съжаление, се оказа, че доставката на каквото и а било от Русия, в частен порядък, е голям проблем.
Въпросът ми е следния:
Някой от вас слагал ли е метална защита на картера? Ако да, от къде я е купувал?
За оригиналната не питам. За нея е ясно. Всички знаем какви са цените на "оригиналните" аксесоари.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)