The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Хидравлично масло

#1
Привет! За S60 това ли е правилното масло за хидравликата - PENTOSIN CHF 11S ? Също имате ли представа дали и на колко километра го дават да се сменя?
Reply

#2
По принцип по- новите модели на Волво ползват цитираното от теб масло. Това, което ме озадачава обаче е, че колеги от чуждите форуми ползват АТФ. Намерих следния линк: <!-- m --><a class="postlink" href="http://new.volvocars.com/ownersdocs/2002/2002_S60/02s60_11a.htm#pg173">http://new.volvocars.com/ownersdocs/200 ... .htm#pg173</a><!-- m -->. Касае се за Волво с60 от 2002г. и е маркирано, че се ползва АТФ. При моята В50 със сигурност течността е зелена и оригиналната отговаря на спецификацията на Пентосин. Може да се обадиш в Мото Пфое и да попиташ на каква спецификация следва да отговаря- това е най- сигурният вариант, ако се колебаеш.
Reply

#3
В МотоПфое казаха, че маслото е "зелено", за друго включително и за спецификацията не знаят.
В чуждите форуми пишат, че ръководството е сгрешено и някъде към 98-ма, 99-та година Волво минава от ATF на CHF за всички модели, ама забравят да си обновят ръководството. Също така, някой казват, че карат и с АТФ и проблем няма - стига да не се смесва ATF с CHF .
Reply

#4
Вчера бях в МП за смяна на маслото в хидравликата. Казаха, че не е точно АТФ и наляха някакво, което отговаряло на предписанията. Казвали са ми, че какъвто е цветът на уплътнителя на капачката, такъв трябва да е и на маслото, но хич не гледах, дано не са объркали нещо. Взеха ми 39 лева с работата, маслото е 31 лева литъра.
Reply

#5
tortomanin Wrote:Взеха ми 39 лева с работата, маслото е 31 лева литъра.

На мен ми казаха, че литърът е 45 лв. Предполагам, че това са имали в предвид - 30741424, когато говорих с тях.
Reply

#6
Не, наляха цял литър и другите кинти бяха за работата. Маслото беше това, дето слагат и на Форд, характеристиките били еднакви. Източването беше с маркуча, дето връща маслото, двете задължително са се пообъркали, дано са съвместими. Предложиха ми да ми дадат опаковката и източеното, но такива колекции не правя.
Смешното в случая е, че се водя среден автомобилен техник, но когато съм учил, нямаше хидравлика на леките коли, маслото в скоростната кутия се сменяше на 50 000 километра и сега съм като в небрано лозе, питам и аз и се чудя. :roll:
Reply

#7
rdx1968 Wrote:Привет! За S60 това ли е правилното масло за хидравликата - PENTOSIN CHF 11S ? Също имате ли представа дали и на колко километра го дават да се сменя?
Да,това е алтернативата на оригиналното.Няма предписание за смяна - когато стане мътно Smile
Reply

#8
За В50 фейслифт, по ръководството го дават "lifelong". Само че, понеже от малки знаем, че няма нищо вечно е добре да се следи какъв е цветът му. Big Grin Това, което го продават в МП, в бутилка с логото на Волво, си е Пентосин. По американските форуми чета, че масово слагат от него / но там има и доста алтернативи, отговарящи на спецификацията /. Интересното е, че на някои места сипват АТФ и споделят, че проблем не са имали.
Reply

#9
PENTOSIN CHF 11S е зелено на цвят и 1л.струва 25лв.Ето Ви един клип <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=Op6vqOlutTE&t=198s">https://www.youtube.com/watch?v=Op6vqOlutTE&t=198s</a><!-- m --> .Аз така си го подмених и не е никак трудно!
Reply

#10
petarslavev Wrote:PENTOSIN CHF 11S е зелено на цвят и 1л.струва 25лв.Ето Ви един клип <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=Op6vqOlutTE&t=198s">https://www.youtube.com/watch?v=Op6vqOlutTE&t=198s</a><!-- m --> .Аз така си го подмених и не е никак трудно!
Благодаря за линка колега, използвах същия начин за смяна - отдавна бях намислил да го сменя и начина показан във видеото ме вдъхнови да се пробвам.
Не успях да открия Pentosin CHF11s и използвах SWAG 99906161 - пълна синтетика, зелено - според параметрите е същото като пентосина - дано не съм сбъркал в избора. Взех 3л (около 50лв) и за пълната смяна бяха необходими 2.2л.
Колеги,
на колко километри или години трябва да се сменя маслото на хидравликата? - Колата ми е на 250К км и не знам дали е сменяно до сега. Маслото беше станало като кока-кола, но все пак леееееко зеленееше като се капне на бял парцал. Новото като го наливах изглеждаше почти прозрачно ( с лек зеленикав отенък), но в бутилка си зеленее.
Поздрави
V70, 2015, B5204T9, Bi-fuel CNG
S60, 2006, B5244SG, Bi-fuel CNG
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)