The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Акумулатор S40 II-2009г

#1
Здравейте!Искам да попитам какъв акумулатор да си купя,(насочил съм се към Варта или Бош)?Оригиналният ,който е вграден е Volvo 60Ah,стартов ток 590,резерв 100 минути-такъв не се предлага :roll: у нашите ширини.На Варта е 61 Ah.600A стартов ток-това се различава от оригиналния с малко и това може ли да е проблем за алтернатора и т.н.Не съм много запознат с ток Smile Колата е бензин 101к.с.
Reply

#2
petarslavev Wrote:Здравейте!Искам да попитам какъв акумулатор да си купя,(насочил съм се към Варта или Бош)?Оригиналният ,който е вграден е Volvo 60Ah,стартов ток 590,резерв 100 минути-такъв не се предлага :roll: у нашите ширини.На Варта е 61 Ah.600A стартов ток-това се различава от оригиналния с малко и това може ли да е проблем за алтернатора и т.н.Не съм много запознат с ток Smile Колата е бензин 101к.с.

Аз в момента съм с EXIDE- 64Ah. Взех го понеже дават 3 години гаранция, вместо две, както са повечето производители. Не мога да кажа дали става или не - карам го от 1 година само. М/у другото, акумулатора който смених беше заводския, съдя по това от надписите Волво на него. Ако това е така, както си го мисля, значи е на поне 12 години.
Преди това на една друга кола карах с Монбат. Монбата се предаде на седмата година! Преди няколко месеца го смених пак с Монбат, да видим дали пак ще изкара седем години.
Преди това, на предната кола карах с едно ENNEXY - голям боклук се оказа. 2 седмици преди да изтече гаранцията (беше с 2 години гаранция) замина. Смениха ми го, ама след още 2 години и малко пак се предаде.
Иначе знам, че колкото по-голям - толкова по-добре. Тоест колко по-голям можеш да съберш - такъв е най-добре да сложиш. Относно марката, вече ти си решаваш.
Reply

#3
В магазина за акумулатори като показах оригиналния и момчето веднага каза ,че е 72Ah-понеже на външен вид е голям колкото тях :roll: Зададох му въпроса защо на него тогава пише 60Ah и следователно производителя е поставил такъв!Т.е.не е нужен по-голям,при което не получих точен отговор от продавача-то не го бъркало и прочие...Не ми отговори и дали е добре за алтернатора при този вариант :lol: Наистина е голям колкото 72Ah на външен вид.В книжката на колата го дават 60Ah.590A.12V и мисля да взема на Varta 61Ah
Reply

#4
С EXIDE- 64Ah изкарах 6 години.
На път за София даде фира.
Исках да взема пак такъв, но момчето в магазина ми предложи по-добър на същата цена. Banner е марката.
Служебния EAS изкара точно 20 дни след гаранцията и умря. Колата е в отопляем гараж.

Според мен всичко е въпрос до бройката.
София Волво v40 Bi-fuel 2002г.1783сс, B 4184 S9
Reply

#5
Алтернатора няма значение, при избора на акумулатор. Какъвто и акумулатор да сложиш, няма как да навредиш на алтернатора. Също така, какъвто и акумулатор да сложиш, той пак ще се зарежда, без значение от алтернатора.
Харесай си някаква марка и си прецени, дали да не сложиш по-голям акумулатор, за да имаш малко повече запас от ток.
Reply

#6
petarslavev Wrote:В книжката на колата го дават 60Ah.590A.12V и мисля да взема на Varta 61Ah
Няма да сгрешиш с Варта.
Аз също мисля да сложа Варта, когато му дойде времето на моя.
Вече е на 10 г. оригиналния. Понеже е черен целия, само с надпис Волво, ми го провериха по някакъв номер и се оказа, че е Варта. За първоначално вграждане... Тъй че - Варта.
TO DARE IS TO DO

Volvo XC90, D5 240 hp, R-Design, Polestar, 04.2017
Volvo 960, 2.9i 204 hp, GLE, AT, 10.1992
Reply

#7
Аз си взех миналата година един корейски Electra 72Ah 680A и за сега няма проблеми с него , но кошницата вече я ползвам само като работна кола и я карам "гарата барата" сезонно. Зимата почти не я мърдам и при този начин на каране не мога да бъда критерий. Иначе кошника е 136 к. безнин.
На акумулаторчето му дават 2 години гаранция, като на повечето други и не мисля, че е по зле от тях.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)