The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
въпроси за волво 480

#1
Здравейте,
Моля ви за информация за този модел на волво - плюсове и минуси.
Каква е вероятността да е здрав такъв модел от 1992?
Колко е поносимата цена за 480 и как мога да разбера състоянието на колата?
Reply

#2
Това е модел ....... купиш ли го - остава с теб за цял живот - непродаваем е после!
Такива модели има и се движаш в БГ - щом се движат значи все пак можеш да си я подържаш.
Трудно се намират някой елементи! - по нея.
Основател на ВКБ с членска карта 00008.
Бивш член на УС. Volvo S80 D5 2003.
Reply

#3
минаващ Wrote:Здравейте,
Моля ви за информация за този модел на волво - плюсове и минуси.
Каква е вероятността да е здрав такъв модел от 1992?
Колко е поносимата цена за 480 и как мога да разбера състоянието на колата?

Аз карах точно такава до миналата година. Колата е много здрава, но зависи и от това как е поддържана. С двигател на рено 19 и е много сполучлив. Нямаше никаква ръжда. Има доста екстри като климатик, спортни сеалки, инфо център, вдигнае на стъклата от алармата, ел оглдала, ел стъкла абе яко Big Grin Ако вземаш турбо мдела има веоятност да е издухана турината. Виж дали има масло на края на аспуха, но не сажди а масло. Двигателя просто трябва да се чуе. Ако работи равномерно и без някакви странни звуци е добре. При мен не съм имал проблеми с двигателя. Водната помпа смених, втулки на носачите и стартера май вече си отива, но това са бели кахъри Big Grin.
Колата е спортна и има твърда возия, но е по добре от голф Big Grin Много стаблно стои на пътя и вдига над 200 без проблем.
За мен това много добра кола, но пак ти казвам че зависи от това как е поддъжана. Частите са малко скъпи все пак това не е опел Big Grin
Reply

#4
Първо здравейте на всички и поздравления за полезния сайт и форум Smile

За Волво 480 с приятелката ми го имаме от 6-7 месеца ... Кола - чудо! За външен вид няма да говоря него или го харесваш или не. За колата - тази, която имаме е 480 ES 1990. Вози твърдо (спортна е) и е както се каза по-горе - стабилна. За подръжката - по двигателя сме сменили за това време регулатор за налягането на инжекциона и датчик (честно казано не помня какъв беше). Стартер ... май всички Волво 4хх имат проблем с него. Ходова част - биалетки и лагер на задно дясно. За стартера и ходовата част просто така я взехме и знаехме за тях, че трябва да се сменят. Като цяло колата беше ... меко казано не подържана и имаше нужда от доста малки поправки, които се оказаха и не много евтини май :-), но това беше единственото приемливо предложение тогава. По принцип като шаси и двигател е подобна на другите Волво 4хх, но трябва да се внимава с външните елементи - фарове мигачи и т.н. просто трудно се намират.

Като цяло за каране е удоволствие - харчи приемливо градско и прилично извън града (караме я на бензин). За 200 не знам дали вдига - никога не съм пробвал, но 150-160 спокойно поддържа като скорост и стои както казах много стабилно на пътя. Имаш много екстри ... колко зависи само какъв точно модел купуваш. Ако си търсиш евтина кола за подръжка - не е. Ако си търсиш нещо, което да ти носи приятни емоции и удоволствие за карането ... само я покарай малко и сам ще се убедиш.

П.П. Ако си решил да я вземеш провери дали всички електрически джаджи работят от чистачките до инфо центъра. При моделите след 1990 проблема с това е решен, но все пак :-)

ППП повече информация за колата (официална както и мнения) можеш да намериш на http://www.volvo-480-europe.org/cardata/...ec1992.php
Като цяло сайта е за Волво 480

Успех
Reply

#5
Имам ВОЛВО 480 вече 1 година,минал съм над 20 000 км. с него.Двигателя е 1,7куб. 90 година.

Когато купих колата беше очевадно доста експлоатирана(малтретирана).

Ходовата част нещо хлопаше-но и до сега не съм я пипнал,двигателя е адски пъргав и не харчи масло.Запуши се единия инжектор-защото я карам на газ,иначе е доста здрав.
Колата е малко ниска и се излиза мъничко по-трудно от колкото в нормална кола,но не закача в полегналите полицаи и има една чудестна возя-по добра от Голф въпреки,че колата е по-ниска.
Разхода на бензин/газ е приличен за нашите условия- между 7/10 газ.
Наистина има някои доста скъпи части...предно стъкло около 400 лв.,фар около 300 лева,мигач 150 лв.
Но си е готино все пак да си с един по-различен автомобил и като изключим мислите-откъде ли ще си купя фарче ако някои ме блъсне...колата е великолепна.
Най-здравото измежду автомобилите,най-красиво измежду танковете....
Всичко е много просто-само да се сетиш...
VOLVO FOR LIFE!!!!!!!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)