Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ХС 70 2.4Т пали трудно сутрин
#1
Колеги здравейте , колата е ХС70 2001г. 2.4Т 200кс. сложих и газово преди година и полувина 20к километра от тогава и от една седмица взе да пали трудно сутрин въртя по 5-7 сек. два пъти и не пали на третия път запалва за секунда работи на 2-3 цилиндъра и се оправя все едно всичко е супер а ако тръгна да я паля  1-2ч след като съм я изгасил си пали от първия път..След голямо четене днес сутринта вече измерих налягането в бензиновата рейка и беше 0 след като запали се вдигна 3.5 бара.Та въпросът ми е от къде да започна търся клапан , помпа или дюзи и дали е това проблема за трудното палене след като престои колата.
Цитирай
Thanks given by:
#2
Виж на диагностика стойностите на Long term fuel trim.
Цитирай
Thanks given by:
#3
Във четвъртък я закачиха на диагностика и нямаше никакви записани грешки свързани с двигателя. Колегата ми каза като се прибера да откача дибитомера и да карам на бензин така 1-2 дни и да видя дали ще има подобрение. В крайна сметка се оказа че на втория ден запали от първото въртене
Цитирай
Thanks given by:
#4
Не става въпрос за записана грешка, а именно за стойността на дълговременната адаптация. Може да няма записана грешка, а да има голямо отклонение, вследствие на газовата уредба, което да ти влошава студения старт. Според мен, дори и да не откачаш дебитомера, ако караш няколко дни само на бензин, проблемът ще изчезне. Ако това стане, със сигурност се насочи към проблем с газовата.
Цитирай
Thanks given by:
#5
При мене след смяна на газовите инжектори се получи по лошо, направо на бензин не иска да върви и пресецва,като прехвърли на газ вървеше но малките обороти не ги държеше добре. Проблема се оправи след като карах около 100 км. на бензин и преинсталирахме софтуера на газовия компютър с друга, по нова версия.
Цитирай
Thanks given by:
#6
Ще по карам малко да видим дали ще е ок. Майстора който я закачи и той каза че може да е също от газово показа ми някакви стойности но съм много бос със диагностиките. Тази седмица ще я оставя на газаджията я погледне и той.
Цитирай
Thanks given by:


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)