The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Масло хидравлика, ХС90, 2,4Д5, 2008

#8
Колега [b][b]pliva[/b][/b] , мисля че сте много прав относно цветът на старото масло. Най-вероятно моето е било зелено, но понеже никой не си е играл може би да го заменя изцяло и затова е добило такъв цвят, а още повече че е вече старо и на много км, само аз съм навъртял 40 хил км. Колата, я взех на 9г. и тогава цветът беше същият както сега, нормално мисля.
Понеже четох и в чужди форуми,че дори и дилърите са слагали в хидравликата същото масло като за скоростната кутия, утре ще разтъркам между пръстите и ще помириша дали евентуално не е същото като на скоростната кутия. Понеже преди няколко месеца правих замяна по метода 12л с преточване и помня какъв е мириса на оригиналното червено масло за АСК.
 Гледах 2 видео ролики в туба по цялостна замяна на маслото и там действително старото е същият цвят като моето.
В руското видео - преди 1г е било сменяно изцяло, само на 20 хил км и е вече черно.
В другото видео-  на английски (но той е руснак), колата е на 6 г. и маслото е на 48 хил.км, също е много тъмно. И двете нямат нищо общо със зеленият цвят.
Този от 2рото видео има много интересен канал с доста ремонти и работи по Волвото. Препоръчвам го.
Ето и линковете, мисля, че ще са от полза за много направи си сам ентусиасти)):
https://www.youtube.com/watch?v=SO6vbsFq-u8
https://www.youtube.com/watch?v=Op6vqOlutTE&t=613s

PS: Между другото, някой може ли да ми препоръча, кой от втората генерация модел на ХС90 (а може би и на ХС60) е за предпочитане, с оглед на по-малко проблеми, повече комфорт, повече надежност и т.н. Знам че няма ИДЕАЛЕН вариант, но така да се каже да избера най-оптималният. Аз клоня към ХС90, понеже имам 3 деца и не знам с колко е по-обширно вътре като обем на багажника и място за пътниците-особено на задните седалки, отколкото ХС60. Но ХС60 някак си ми харесва повече...но ми се струва мааалко по-малко.Ако има линкове относно такава дискусия, ще съм благодарен, понеже нямам много време за ровене сега в нета. Линковете може да са на английски, френски, руски и български разбира се, а може и на гръцки ако има, но едва ли ще има, там не търкалят много волва, поне това ми направи впечатление. Благодаря.
Moskvitch Aleko ex
Fiat Tempra 1.6i ex
BMW E36 1.6i ex
Volvo s40 2.0i now
Mercedes E-class Avantgarde 3.0d ex
Volvo XC90 2.4 D5 2008
Reply



Messages In This Thread
RE: Масло хидравлика, ХС90, 2,4Д5, 2008 - by toninikolaev - 03-21-2020, 06:24 PM

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)