The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем със спирачки на Volvo S40

#1
Здравейте,

Наскоро закупих Volvo S40 1.6D 2006 от мой приятел в много добро състояние. След като минах през сервиз за нормалните начални неща като смяна на масла, филтри, ангренаж + задни накладки ми изникна проблем със спирачките.
Спирачката стана дълбока, т.е спирачния педал потъваше и колата започна да спира много бавно и дори трябваше да помпам педала. Отидох в оторизиран сервиз от Волво в София (не официален) и ми казаха, че може да е спирачната течност, защото не изглежда окей. Оставих колата и на следващия ден майстора ми звънна да каже, че е помпата и ще я смени. 
Днес взех колата, но педала ми идва леко мек, въпреки че колата си спира окей. Само че съм свикнал да натискам педала и той да е доста твърд и да спира, почти веднага, а сега като че ли е една идея по-мек и спира по-бавно. Също така на единия светофар при натиснат спирачен педал, се усети как потъва надолу. 
Чух се с майстора и той каза да я покарам и че на тези коли било нормално като спреш понякога да потъва, защото била с хидравлична система (нещо такова) и било нормално да е по-мек, тъй като е сменена помпа + течност и всъщност това е нормалното състояние.
Пиша тук, за да питам нормално ли е да потъва леко при натисната спирачка и дали майстора просто не стреля на посоки. Не ми се иска постоянно да ходя до сервиза да я гледат. Четох и че може да има проблем с АБС помпа и т.н

Моля за мнение : ))
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)