The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Корупционни практики

#11
sasho_s40 Wrote:който си е искал пак ще си иска . въпроса на който засега не мога да си отговоря е дали с новото положение ще станата повече искащите или ще намалеят...всяко наручение може да се тълкува различно - аиде едно фишче за 30лв ама ако бутнеш 5 получаваш за 10 т.е общо 15 или ако бутнеш 10 немааа е това е проста математика- боли го полицая за мойте точки той гледа парите. а ако съм за акт то работата е същата дай 50 и бегай че ако ти треснем акта ще плащаш 100 и точки...
айде коментари щото аз рядко влизам в кюпа ама дълбоко на 3-5 години или с 174км на маистарла или с птп при потегляне... иначе на дребно през това време по два-три пъти в годината с 5-10лв на ръка...

Ами то това си е умение, да не те хващат. Няма да забравя, веднъж пътувах успоредно с една баварка за Пловдив, бърза кола, ама не знае къде седят катаджиите. А аз това разстояние започнах да го пътувам от 1994 година, последните години по-рядко, ама съм го пътувал поне 200-300 пъти. Та тоя образ с неговата яка баварка 5-ца ми се изрепчи, а аз със старото 440, и така до първия пост. Там аз минавам със 118.5 км :lol: После газ до ламарините, оня ме мине по някое време, а после като го спре следващия пост пак го минавах. Накрая заедно влязохме в Пловдив. Иначе между два поста поддържах средна скорост 150, иначе съм хващал 180.

Обаче трябва и да си подобрим "културата на нарушения". По-горе споменах за шофьорските ми впечатления в Испания. Там са пичове, и там правят нарушения, превишават си скоростта, когато може, ама ако аз карам със 140 и ме настигне някой със 160 няма да ми светка или свири ами ще ме изчака културно да си надмина и да се прибера и да продължи напред.

Иначе аз имам една издънка с превишена - на изхода на Новачене, така май беше селото, по пътя за Монтана. Та шпоря си аз с 90, писва радарът, намалям културно до 71 и ме спира един юнак - и вика - караш с 21 км над допустимото в населено място. Аз се оглеждам за къщи - няма. Обаче табелата за края на селото е някъде на около километър след последната къща. И юнаците седят там.

На морето съм бил свидетел да спират кола за прекалено ниска скорост - на една Калибра и присветнаха, че има полиция и оня при ограничение 50 започна да пъпли с 20. Като го спряха сигурно са му казали, че не е хубаво колата да работи така. :lol:

За връзката с компютър не знам, ама знам, че щом някой го е измисли, има поне два пъти повече, дето могат да го пробият. С един колега преди време ни спряха с неговия СААБ 9000 със 136 км на Цариградско към Метро. Ама се оправи лесно.

Радарите трябва да минават доколкото знам на редовен преглед за метрологични показатели, май на 6 месеца. Ако е изтекъл този срок могат да си гледат работата.
Reply

#12
Dumfree Wrote:При превишената скорост, катаджиите са малко прецакани. Радара има възможност за връзка с компютър и като се приберат четат записаното в радара и ако съответното наршение не е регистрирано с фиш или акт - става кофти. Така че няма отърваване, но за другите работи може да те пуснат. Това съм го чул от приятел полицай, който като минава покрай колегите (от неговата смяна) и спазва ограниченията.
Само че тоя модел май не са много разпространени.
Това което ти е казал твоят приятел е така и не е така Big Grin .
Радарите имат памет (и също след смяната ги източват), но винаги е налице уговорката, че може да е засякъл линейка, пожарна или дипломатическа кола.
Така че всичко е въпрос на договорка :lol: .
Така предполагам е станало с колегата на айришстаут.
1999 VOLVO S40 1.8 GDI 125p.s.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)