The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
тропане от под колата

#1
Тъкмо си оправих главината и сега пък друг шум. От под колата се 4ува нещо като стържене, виене и блъскане. Аз и преди съм го 4увал просто сега се засили. Не се 4ува постоянно, много рядко запо4ва силно да блъска и да стърже имам 4увството 4е влиза в резонанс. На някой слу4вало ли му се е да сменя примерно висящ лагер или каре на кардана някое, там някъде е проблема.
Reply

#2
Аз съм сменял висящ лагер, но не помня колко струва, защото беше много отдавна. Най-добре се усеща, дали имаш нещо разбито по кардана, като си сложиш ръката, на тунела, зад подлакътника, между предните седалки. Ако там се усещат вибрации, значи проблемът наистина е някъде в кардана - или лагер, или каре. Карето, освен това, би трябвало да притропва отчетливо при тръгване и при спиране.
There's someone in my head but it's not me...
Reply

#3
от два дни се 4удя какво е това стържене. Оба4е като изклю4а от скорост си продължава да стърже.

може диференциала да е или лагера които смених пак да прави мизерий.

Ина4е има вибрации на тунела определено. Мерси за информацията.

Тоя проблем е наиситина брутален.
Reply

#4
Той карданът си се върти, независимо от това, дали си на скорост или не, стига естествено колата да се движи :-)
There's someone in my head but it's not me...
Reply

#5
Аха зна4и или лагер или каре е отишло. ще легна отдолу да видя и ще го ремонтирам поне е лесно за ремонт. Ако е лагера сигурно трябва целия кардан да махна.

Аз мислех 4е като изкл от скорост и кардана не се върти.
Reply

#6
Лагерът е хванат на една планка с 4 болта, към купето. Трябва да развиеш болтовете, да откачиш кардана от гумения съединител към скоростната кутия и би трябвало цялата карантия да падне много лесно надолу. Задният вал на кардана - този с каретата, е осово подвижен спрямо предния, т.е. - влиза на шлици в него, така че само го дърпаш и той излиза. Ако каретата са наред, няма нужда да сваляш задната тръба на кардана, което обаче, също не е някаква философия.
There's someone in my head but it's not me...
Reply

#7
Видях един болт под колата и си мисля да не са се развили.

На москви4а така ми се бяха развили двата болта на централния лагер от вибрациите.

Нямам време да дигна колата и да видя кво става. Като намеря кво е ще пиша.
Reply

#8
Щом като казваш, че тропането е наистина брутално, тогава е напълно възможно да са ти се развили болтовете на планката, която държи междинния лагер и целият кардан да се мандахерца насам - натам барабар с лагера. Гледай да го оправиш възможно най-скоро, за да не те пребие някъде тоя пущиняк. Не е лошо да си прегледаш тампоните на двигателя и на скоростната кутия, за да намериш причината, да ти се саморазвият болтовете.
There's someone in my head but it's not me...
Reply

#9
Един съвет от мен , ако ще вадиш кардана от шлиците драсни по една чарта да го бележиш как е бил за да не се чудиш защо ти тресе колата. С две думи ще ти се разбалансира.И ако преди си го вадил да не би за това да тресе и да ти развива болтовете.
PASSAT B4 2.0
Reply

#10
Нама да се разбалансира. Двете тръби на кардана са балансирани отделно, а не в монтирано положение, както са на колата ;-) Можеш да си вадиш вала спокойно.

Интересното е, че лагерът не е хванат твърдо, към корпуса, а е през гумен маншон (тампон), така че вибрациите, не би трябвало да се предават на планката, че чак болтовете да се развият. Може да се е скъсал въпросният маншон и оттам да идва зверското тропане.
There's someone in my head but it's not me...
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)