The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Мотора гасне по време на движение

#21
Смених за пробен период и компютъра дори,защото можело да има проблем със сухите спойки, и това не беше, продължи да гасне, сега пак за проба смених датчика на хол и дано вече всичко да е ок,а иначе вече няколко дни не е гаснала, но за мен пробния период не е приключил и след 10 дни ще кажа дали се оказал датчика целия проблем, като се има предвид,че преди това смених дистр.капачка и палец, проверих свещи, кабели и бобина и комутатор-работят ок, след тия действия пак гаснеше, остана само да е датчика на хол, не даващ вярна или изобщо някаква информация на компа в дадени моменти от което пък следва,че той от своя страна греши и не дава искра към комутатор и бобина, в тези моменти.
Reply

#22
joro the driver 17 Wrote:Смених за пробен период и компютъра дори,защото можело да има проблем със сухите спойки, и това не беше, продължи да гасне, сега пак за проба смених датчика на хол и дано вече всичко да е ок,а иначе вече няколко дни не е гаснала, но за мен пробния период не е приключил и след 10 дни ще кажа дали се оказал датчика целия проблем, като се има предвид,че преди това смених дистр.капачка и палец, проверих свещи, кабели и бобина и комутатор-работят ок, след тия действия пак гаснеше, остана само да е датчика на хол, не даващ вярна или изобщо някаква информация на компа в дадени моменти от което пък следва,че той от своя страна греши и не дава искра към комутатор и бобина, в тези моменти.
Koлеги, най-после го преборихме тоя проблем с гасненето-е при мен се оказа нещо различно от всички до момента което е класика в моя случай, а именно Датчик на Хол на разпред.вал, недаващ инфо на компа, в дадени моменти какви обороти прави вала, компа от своя страна не дава искра и колата гасне, та проблема е решен и благодарение на колегата Стефан Петков от София, за което му благодаря, както на него, така и на Кире, краля и всички който допринесоха за решаването на тоя досаден проблем на иначе коравите ни машини.
Reply

#23
Проблема с гасненето на мотора по време на движение ми излезе отново на дневен ред.
В рамките на три дни ми направи 2 пъти този номер. Като втория път беше в градски условия и направих задръсване, което много ме вбеси. Като изстина малко запалих и я прибрах в къщи. Проверих компютъра и показа единиците.
И при двете изгасвания сега ми направи впечатление, че се получават след преминаване на неравности свързани с много вибрации. В един линк в форума бях чел, че релето за горивната помпа спира подаването на гориво при определени вибрации, което било фабричен дефект /http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=11911&p=114711&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5#p114711/. Затова заедно с един приятел, който много разбира от електроника го демонтирах това реле 103(зелен цвят), което се намира под общия капак до препазителите. Той видя студета спойка на едно от крачетата на бобината. Внимамателно направи спойките на двете крачета и след ремонта проблема с гаснето, който ме мъчи цяла година изчезна. Проблем със същото реле може да получи и от остарелите вече кондензатори.
Приятеля ми не можа да види в релето нищо, което реагира на вибрации, явно проблема идва от студени спойки.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)