The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Бензиномер

#1
Можели някой да ми каже каква е причината бензиномера да не показва точно, например вчера сипах 25 л. отначало не мръдна стрелката, а след това мръдна малко нагоре и после ми падна и ми показва че ще мина 45 км и така си стои, а гориво има.
Volvo V40 1.8i 16v GDI
Reply

#2
Ако поплавъка ти е наред, а горивото и темпертурата на таблото са ти едно до друго може да е гъсеницата (чипа) който управлява тези 2 неща. При мен отказа температурата, но във Варна ми казаха кое точно е сдало багажа. Преди това смених датчик и термостат без успех. Ето тук http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewto...f=8&t=9405 са мойте премеждия. Бяхме на почивка там и приятел ме заведе.
Ще се опитам да ти обясня по спомени къде се намира сервиза. От Метро като спускаш надолу към кръговото по средата някъде можеше да се прави обратен завой. Там се завива наляво и се продължава в локалното пак в посока кръговото. Май имаше нещо на КИРОВ там, някаква голяма табела, но помня и един магазин за осветителни тела. Точно след ламповия магазин има портал от ляво, минава се през него и накрая в дъното пак от ляво има 2 гаража. Човека не си спомням как се казваше - Косьо, Кольо, Кръстьо - нещо такова :oops: , но беше с дълга сива коса на опашка. Нямаше друг такъв като него.
Успех.
V50 D4204T
[Image: ab286978.gif]
Reply

#3
Ами то и при мен е така и аз си мисля че просто е доста латентна цялата система....ама може и да има някакъв проблем. Общо взето показва коректно, но отчита бавно!
Reply

#4
При мен няма почти никакво забавяне в отчитането на показанията на стрелките. След подаване на контакт за секунди си застават на местата, даже когато е студена преди да е приключило подгряването. Не зная как е положението при бензиновите, но при мен и със старото и с новото (втора ръка) табло няма почти никаква латентност в показанията.
V50 D4204T
[Image: ab286978.gif]
Reply

#5
MaHaPaTa Wrote:При мен няма почти никакво забавяне в отчитането на показанията на стрелките. След подаване на контакт за секунди си застават на местата, даже когато е студена преди да е приключило подгряването. Не зная как е положението при бензиновите, но при мен и със старото и с новото (втора ръка) табло няма почти никаква латентност в показанията.
При мен се получава най вече когато светне резервата и след това заредя. Колко ти струваше това удоволствие да ти сменят чипа?
Reply

#6
Не са ми сменяли чипа, просто ми казаха, че е или той или самата стрелка нещо не е наред. Понеже не намирих съответния модул, направо таблото (километража) смених. В сервиза 20 кинта оставих, а за таблото 60+около 7лв. за наложения платеж.
V50 D4204T
[Image: ab286978.gif]
Reply

#7
Колега rusli и мотиа има същия проблем с отчитането на бензина но това си е нормално и на други с ки е така.просто като сипеш бензин,загаси от контакт и после като дадеш стрелката ще ти покаже колко имаш Smile
Reply

#8
IVANHOW Wrote:Колега rusli и мотиа има същия проблем с отчитането на бензина но това си е нормално и на други с ки е така.просто като сипеш бензин,загаси от контакт и после като дадеш стрелката ще ти покаже колко имаш Smile
Да така си е обаче този път не стана по този начин, надявам се следващия път като се кача в колата, че сега са празници и се пие доста :mrgreen: проблема ще се оправи. Поздрави
Volvo V40 1.8i 16v GDI
Reply

#9
и при мен днес като сипах бензин стрелката спадна на долу и ми светна резервата.ниакои знае ли нещо по въпроса.
Reply

#10
п.с колата е vo;lvo v40 1.8 GDI
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)