The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Амортисьорче за пета врата на В40

#1
Здравейте колеги. Досега съм нямал проблем с петата врата. До онзи ден, когато се наведох за нещо в багажника и в този момент петата врата се стовари върху гърба ми и едва не ме вкара в багажника. Явно са заминали амортисьорчетата. Някой от Вас знае ли дали подлежат на ремонт и разглобяване? Дали ще станат от други модели автомобили? Може би някои от Вас са сменяли.
Благодаря Ви предварително!
Reply

#2
Здравей колега, аз моята я купих с този проблем. Сменят се много лесно. Щом аз се оправих, значи и ти ще успееш. Моите ги взех от Ауто Плюс за 60лв комплекта. Трябва да ги има и в скантек, там вероятно са и по-евтини. Мен лично ме помолиха да сваля единия и да отида с него, за да го премерят в сгънато и разгънато положение, за да са сигурни, че няма да ги сбъркаме, но ако си в по-голям град би трябвало да знаят хората...
--< Volvo V40 1.9TD 90 hp 1997г. >--
КИРИЛИЗАТОР!
Reply

#3
Вече питах в Скантех. По 28 лева бройката са. Въпросът беше дали могат да се разглобяват и ремонтират. И дали евентуално от други коли могат да станат.
Reply

#4
Стават от форд! Има писано по темата във форума. Ако не се лъжа се сменя само накрайника/захващането-взимаш от стария/
P.S. Изрових един Оптимал с кат. № 17286
Reply

#5
От кой модел форд стават? Търсих, но не успях да намеря тема по въпроса. Аз току що си поръчах от Скантех, но все пак за в бъдеще да зная. Не само аз, ами и другите колеги.
Reply

#6
Тук в Русе един познат в магазин за авточасти ми набави нов амортисьор на цена 15лв. Доколкото знам не подлежат на ремонт.
Reply

#7
Сваляш един от твойте амортисьорчета и отиваш в някоя автокъща за втора употреба и мериш да са на същата дължина и разбира се да са изправни . Сменя се накрайника ако не си намерил със същия накрайник и си готов. Същият твой проблем ми се случи и на мен във В.Търново и съм много доволен . Хората го премериха смениха им накрайниците монтираха ги и всичко това ми струваше 10 лв. за двете авортисьорчета. ::beer::
Reply

#8
Вече ще знам. Купих едно ново амортисьорче от Скантех за 28 лева. Монтирах го и сега нямам проблем. Старото вече е абсолютно неизползваемо. Няма никакво усилие в него. Само преди два дни едвам го натисках с една ръка. Новото е доста твърдо. Налага се да го опра в земята и да го натискам с тежестта на тялото си, за да го видя как работи.
На старото му развих накрайниците и ще търся след празниците по моргите още едно амортисьорче. А накрайниците ги развих, за да пробвам резбите. От двете страни са с различни резби. И естествено трябва да търся амортисьорче, на което не само дължината, но и резбите да са му същите, за да мога да сложа старите накрайници.
Reply

#9
Личното ми мнение е че ти вече си имаш на старо.Защо търсиш друго на старо??Според мен за 18лв разлика не си заслужава да търсиш на старо,но всеки си преценява :wink:
Volvo V40 1997г. 2.0 - EX
Volvo 850 1994г. 2.0 - EX
Honda Accord 2004г. 2.2 i-CTDI - EX
VW Touareg 2005г. 2.5 TDI - EX
Opel Astra 1994г. 1.6 - EX
Nissan Almera N16 2004г. 1.5 QG15, - Now
VW Passat 2006г. 2.0 TDI - Now
Ford Mondeo 2004г. 2.0 - Now
Reply

#10
Нямам спомен къде четох в форума за тези амортисъори от форд/не си спомням и модела/, но в по-горния пост съм писал за кат. номер и марка. В Емкомплект-33 са по 18 лв. за Волво V40
<!-- m --><a class="postlink" href="http://emk-33.com/shop/product_info.php?cPath=3947_126_161&products_id=890" onclick="window.open(this.href);return false;">http://emk-33.com/shop/product_info.php ... cts_id=890</a><!-- m -->
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)