The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Халогени за В40

#1
Колеги, търся си халогени за V40, може ли някой да ме ориентира дали са еднакви със S40, за да знам от какво да търся! Ако някой може да предложи ляв и десен халоген с цена ще му бъда благодарен...или поне как вървят като цени и от къде евентуално мога да намеря? Благодаря предварително!
[Image: file.php?avatar=10825_1273241945.jpg] Volvo V40 1,9TD, 1997
Най-яката машина Wink!
Reply

#2
Колега, на дизеловите С/В40 преди фейслифта оригинални халогени не се монтират, тъй като отворите в които по принцип се монтират имат друго предназначение. В левия калник е монтиран интерколера за турбото, а в десния е масленият радиатор. Те са разположени точно срещу отворите за халогени и въздушната струя, която е необходима за нормалното им функциониране, навлиза именно през тези отвори. Ако ги запушиш с халогени двигателят ще почне да прегрява, турбото ще се скапе бързо /заради недобро охлаждане на маслото/, двигателят няма да достига максимална мощност /тъй като интерколерът няма да охлажда навлизащия в двигателя въздух/. Всичко това важи за дизеловите С/В40 преди фейслифта. След фейслифта вече се монтират халогени, тъй като отстрани на халогените има отвори за преминаване на въздуха, а и доколкото знам интерколерът е вече пред водния радиатор.
Съвета ми е да не си правиш експерименти, за да не си прецакаш двигателя. Ако все пак решиш да слагаш халогени, го направи на друго, по- подходящо място, където няма да пречат на охлаждането на двигателя. Но тогава вече ефекта няма да е същия като при оригиналните.
Reply

#3
Колега благодаря за мнението и съвета! Наистина, има логика в това, което казваш. Аз знам със сигурност, че има радиатори за охлаждане на турбото отстрани, но не съм сигурен дали са точно зад отворите на халогените. Ще погледна преди да продължа с търсенето на халогени. Ако обаче има изведени букси за халогени значи няма никакъв проблем да си сложа такива смятам....Още веднъж благодаря, ще напиша тук какво съм установил относно горенаписаното, за да бъдем полезни и на останалите. Вероятно ще е след няколко дни, тъй като машинката сега е на ремонт, точно предната броня счупих в ъгъла след съприкосновение с една мантинелка Smile), лек удар беше, но достатъчен за да се наложи да лепя бронята и да поизправя малко калника.
Поздрави!
[Image: file.php?avatar=10825_1273241945.jpg] Volvo V40 1,9TD, 1997
Най-яката машина Wink!
Reply

#4
Отворите са точно пред интерколера и масления радиатор. Аз даже редовно си ги мия с водоструйката именно оттам. Ако все пак решиш да слагаш халогени, ще ти се наложи да сменяш и блока с врътката за включване на светлините. Защото фабричните халогени се включват оттам, по точно от бутона за включване на задния фар за мъгла, но като го натиснеш в обратна посока. При колите без халогени бутона може да се натисне само в едната посока. Но все пак помисли. Със сигурност няма фабрично дизелово С/В 40 преди 2000 г с фабрични халогени. Само бензиновите имат такива.
Reply

#5
И аз исках да си сложа халогени. След малко обиколки намерих халогени за 200 лева с блока за управление(не зная много ли са или малко,но ме устройва). Махнах капачките в бронята и монтирах халогените(имаше букси), смених врътката НО липсва кабел в буксата точно там където дава контакт за това че искаш да включиш халогените. Имаше някъде схеми тук във форума от които доколкото разбрах този кабел трябва да стига до някъкъв блок за управлене който не зная как изглежда и къде се намира. И сега си имам халогени за украса, които ще подкарам някой ден.
Ако ще е гарга да е рошава!
Reply

#6
Моето е преди фейслифта и е с оригинални халогени.
V40 2000г. 95кс Габрово
Reply

#7
mongoose Wrote:Моето е преди фейслифта и е с оригинални халогени.

Става дума за D4192T, Доколкото гледам ти си със D4192T2 Big Grin
Volvo S40 1.9TD 98'
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)