The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V40 "в пералнята" :-)

#1
Някой луд като мен?Посред зима докато вали сняг да си пере тапицерията?Няма нали, ама ето че има.
Днес се чудих каква простотия да направя и понеже ме дразни мръсната тапицерия я свалих на половина.Сега е само на задните седалки а тези дни на предните.За мое учудване лесно се сваля предвид че е с ципове.Иначе добре изглежда що-годе ама...Като гледах какво стана в пералнята и ме заболя сърцето, леле каква гнусотия се плацикаше не е истина а и се пени ама пяна да видите.Принципно с този течния Первол няма пяна но или е оставало някакъв препарат от предни пранета или от мръсотията, нямам си идея.Маркуча на пералнята не съм го връзвал към канализацията понеже нямам време а и не ми се занимава честно да си кажа и водата се излива на пода в банята.
Тапицерията на малката облегалка и голямата на седалката вече се изпраха и ги духна сушилнята и са готови, сега се въртят голямата на облегалката и малката на седалката и подлакътника и след това и те влизат в сушилнята.Е няма такава тапицерия,чистичка и хубава и нищо общо с прането по мивките, пералнята си казва нейното
Можете да видите какво изкара пералнята от половин задна тапицерия.
Коментари за плочките и т.н. не приемам понеже обущаря ходи бос :lol:



[Image: SDC12383.jpg]
V40 B4204S '97
Reply

#2
Много хубава работа си напрвил колега но с предварителното изсушаване да не се окаже че не може да се сложат обратно.Пиши за резултата.
VOLVO V40 2.0/96г. ГИ LOVATO
MITSUBISHI COLT V 1.3/99г.
Когато съдбата ти обърне гръб, не се отчайвай - изчакай я да се наведе!
Reply

#3
Не ми се вярва толкова да се сперат и да се свият че да не може да се сложат а и в крайна сметка е дунапрен отдолу и със смачкване и натискане няма къде да ходи.
Незнам как изглежда оригинално тази тапицерия като нова но след като е изпрана и исушена и е много интересна, плюша става много фин и си променя цвета като се върти на светлина,мисли се за мишок-хамелеон :lol:
Не ми се слиза до колата да взема седалките иначе още сега ще сложа поне тапицериата на седалките понеже облегалките не съм ги свалял.
V40 B4204S '97
Reply

#4
Добра идея, колега. И аз ще правя тази гимнастика ама напролет. Много ми стана интересно как си се справил с халкичките които захващат тапицерията за седалката. Поздрави.
Кило ракия сваля стреса от теб и го пренася върху околните.

Volvo V40 2.0T B4204T
Reply

#5
Подозирам, че след пускането на темата ще падне голямо пране :wink: Big Grin :twisted: Все пак е за наше добро.
\\// (())  ||_  \\//  (()) S60 D5 185+к.с. М66.
Reply

#6
Да те подготвя, че с предните ще имаш малко затруднения... Пак си има ципчета, но има и доста от онези скоби/халки металните... Аз процедирах с два комплекта малки клещи. След 10-тата халка ще му хванеш как ти е най-удобно Smile И аз като теб в студа прах миналата година.
Не си сам! Имаш си другарче за лудницата, споко!
[Image: ab276107.gif]
[Image: ab245320.gif]

[Image: ab245321.gif]
VOLVO S40, 1.8 115hp, 97г. -Р 9969 минало
VOLVO 440 1.7i 89г. B18E, Р 1401 РС - минало
VOLVO 460 1.8 моно 91г. B18U, Р 0345 РС - минало
Reply

#7
toshako Wrote:Много ми стана интересно как си се справил с халкичките които захващат тапицерията за седалката.
А как, ощъках ги.В началото е малко псуване но им хващаш чалъма.По-интересно е ваденето на водачите на подглавниците.


yuckuJackD Wrote:Да те подготвя, че с предните ще имаш малко затруднения... Пак си има ципчета, но има и доста от онези скоби/халки металните... Аз процедирах с два комплекта малки клещи.
А, ти да не мислиш че на задните няма, и от там излизат две шепи халки.И аз мислих с малки клещи ама имам едни такива закривени тънкоустници и като се бръкне в халкичката и се разтворят клещите и я отварят.



Karlsson Wrote:Някой луд като мен?П
yuckuJackD Wrote:Не си сам! Имаш си другарче за лудницата, споко!
:lol: :lol: :lol:



Мамка му, не мога да издържа и отивам да взема една седалка от колата да видя какви съм ги сътворил Big Grin
V40 B4204S '97
Reply

#8
Чакаме с интерес!
VOLVO V40 2.0/96г. ГИ LOVATO
MITSUBISHI COLT V 1.3/99г.
Когато съдбата ти обърне гръб, не се отчайвай - изчакай я да се наведе!
Reply

#9
Karlsson Wrote:А, ти да не мислиш че на задните няма, и от там излизат две шепи халки.И аз мислих с малки клещи ама имам едни такива закривени тънкоустници и като се бръкне в халкичката и се разтворят клещите и я отварят.
Сега ако знаеш колко пъти ще се прескрипиш с клещите като се опиташ да ги свиеш тия халки отново :oops: :oops: :oops: По-лесно е с два чифта клещи и просто да ги изкривяваш леко колкото да можеш да ги откачиш, тия шведи просто не знам от каква стомана са ги правили тия телове Big Grin Big Grin Big Grin
<!-- m --><a class="postlink" href="http://ivailovgrad.com/" onclick="window.open(this.href);return false;">http://ivailovgrad.com/</a><!-- m -->
ASS, GAS OR GRAS - NOBODY DRIVES FOR FREE
VOLVO 850 2,0 20V 143HP - Ръбчо
VOLVO 940 D24TIC 122HP - Red Devill
VOLVO 480 B18FT   120HP - Жабчо
Reply

#10
ico850 Wrote:тия шведи просто не знам от каква стомана са ги правили тия телове
С холандска най-вероятно :lol:


ico_kosara007 Wrote:Чакаме с интерес!
Аааа, ще почакаш още малко Big Grin
Сега пробвах подлакътника на задната седалка и си влиза като у тях си,набързо опънах и едната седалка и няма проблем.Притеснението ти:
ico_kosara007 Wrote:...с предварителното изсушаване да не се окаже че не може да се сложат обратно...
се оказа неуснователно,няма проблеми с прането и след това сушенето.Впрочем сушилнята ги духва за 30 минути от които последните 10 са само вентилатор и излизат абсолютно сухи.
Мислих да ги събера още сега но ми направи впечатление че самите дунапрени са леко влажни и сега съм ги проснал на климатика и утре ще се събират седалките за да може да изсъхнат дунапрените.Трябва да взема само един цип за подлакътника че заводски си е без оная джаджа дето го затваря.
V40 B4204S '97
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)