Волво Клуб - България

Full Version: Какво моторно масло за волво s60
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Чудя се какво масло да сложа тази година миналата сложих Mannol Germany 0w-40 ? Не е много скъпо окло 65 лева за 4 литра и не е зле ! Вие какви масла слагате ?
s60 ама бензин или дизел не поясняваш
Аз лично на d5 s60 съм с GM 5w30 5l 70лв
Бензин 2,4 2001 140 к
Я по добре кажи кой произвежда маслото за Mannol, поредната фирма 'Опаковано в Германия'. Ясно, че поста беше реклама, но поне дай малко повече информация, а не да си чупим пръстите в Google.
Въобще не съм имал намерение да рекламирам каквото и да било прости исках мнение ! Ако трябва ще го изтрия !
Извинявай, понякога точно така някой хора си правят реклама - непълен пост. Има разлика в маслата за различни двигатели. Специално за твоята кола 5/40 е добре. Аз карам с Febi 5/40 което е от същия вид - 'Опаковано в Германия' - цената е същата и винаги съм се чудил кой произвежда маслата на този тип фирми. Иначе от маслото съм доволен и не го сменям. Преди на всяка смяна слагах различно - или няма разлика или става по зле (шум, бързо почернява, харчи го повече). Затова сега като си харесам едно масло карам само с него докато го има по магазините.
Не знам.... как да позная, че не става маслото ?? В момента съм с този Mannol 0w40 И ми го препотъчва силно човека дето си сменям при него но все пак като знам че го има и на коопертивния пазар и някак си нещо ме глозга????
Има го и на световният кооперативен пазар: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ebay.co.uk/itm/5L-Fully-Synthetic-Engine-Oil-0W-40-Mannol-Legend-SM-CF-/260818500630">http://www.ebay.co.uk/itm/5L-Fully-Synt ... 0818500630</a><!-- m -->

Водят го Bi-synthetic, което означава, че не е минерално масло с добавки като Castrol Magnatec което е невероятен боклук на невероятна цена, но пък се продава в специализираните магазини. Не е марка с голям пазарен дял значи няма ментета.

По липса на лаборатория аз определям качеството на слух. Като смениш маслото двигателя утихва и се усеща по 'пъргав'. Колкото по дълго трае този период, толкова по хубаво е маслото.
аз съм със същия двигател, най-доволен останах от Total Quartz 9000 5W40..
карал съм и с оригинално масло от Мото Пфое.. и с кастрол.. но с Total беше най-добре.
Сложих оригиналното от мото пфое 0w30 A3 и за сега доста по ми хресва звукът и държането на двигателя ! Това Манола ми го гореше някъде около 1,5 л на 10 000 километра ! С оригиналното преди товва не буташе повече от 0,5 литра ! Колата до година живот и здраве ще стане на 160 000 та си мисля да почна да слагам 5w40 малко по плътно масло.. какво ще кажете?
Pages: 1 2 3 4