Волво Клуб - България

Full Version: Система за стабилност на пътя
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Здравейте колеги, имам Volvo V 40 2.0 16V 140к.с искам да попитам как да изключа системата за стабилност на пътя. Имам копче пред скоростния лост на което е обозначена кола с ленти, но когато го натисна нищо не се променя. Онзи ден в снега когато тръгвам с много газ колата не може да вдигне повече от 2500 оборота и се включва системата.
STC - то при теб специално се изключва като дадеш на контакт или може би става и на запалена кола и празен ход - не съм съсвсем сигурен,но можеш да пробваш и двата варианта и задържиш бутона докато светне лампата на таблото.Това е така до следващото подаване на контакт - демек ако угасиш колата то STC - то отново е активно.Наистина понякога има ситуации при които ако е изключен е по-добре,но в повечето случаи е полезен.
Знаеш ли какво трябва да е обозначена таз лампичка, защото на мен не ми сети нищо и при двата варианта
От копчето се изключва и когато е изключена светва лампа на таблото. Явно копчето не работи.
дали ще е от него или има и нещо друго .еи сега ще го сваля да го премеря дали дава верига.то в случая не трява ли да свети щото системата е вкючена
копчето е здраво ,явно има нещо друго.
Лампата свети когота сиистемата е изключена. Тя е включена винаги когато запалиш колата, при проблем не се включва. Ако има проблем със системата лампата остава да свети след запалване на колата. Ако не свети лампата на таблото значи е изгоряла крушката. Възможно е при изгоряла крушка системата да не може да бъде изключена - Volvo броят това за сериозна грешка по техните критерии за безопасност.
какво трява да пише на тая лампа.щото на мен до сега не ми е светила .
Жълта лампа със същата картинка като на копчето. Крушките са 1.2W без цокъл. Има ги във всеки магазин за авточасти. Можеш временно да я размениш с крушката за авариините. Ето как се сваля таблото без да се маха волана и схема на крушките.
благодаря за информацията.утре ще го сваля че да видим дали е изгоряла .
Pages: 1 2 3 4