Волво Клуб - България

Full Version: Модификачия на ключ за Волво
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте отново колеги.Реших да направя нова тема за това как си модифицирах (не съм сигурен дали така точно се нарича :oops: )моя оригиналния ключ за колата.Операцията отне около 15минути и мисля, че всеки по-сръчен в ръцете ще се справи.Основната причина да пристъпя към това е , че започна да ми се лющи ключа от към дръжката и стана много грозен. Разбира се предварително се снабдих със заготовка на металната част, както и кутийка за дистанционното.Хубавото е, че всичко става в 1 цяло. Ето от тук си поръчах заготовките : <!-- m --><a class="postlink" href="http://eobd.ru/?mode=product&product_id=717488201">http://eobd.ru/?mode=product&product_id=717488201</a><!-- m -->
Като цяло трябва да се получи това :
[attachment=32871]
Това беше моят оригинален ключ :mrgreen:
[attachment=32869]
...с остър нож или макетен нож започваме да режем и "остъргваме" пластмасата, докато се покаже ампулата
[attachment=32880]
[attachment=32878]
[attachment=32875]
...това е ампулата, която ВНИМАТЕЛНО трябва да се извади от стария ключ
[attachment=32873]
от тук нататък разглобяваме закупената заготовка и монтиране ампулата в новия ключ
[attachment=32858]
...ЕТО ТУК ...ампулата влиза перфектно в новото си място , плътно без хлабини
[attachment=32855]
...разглобявате дистанционното и поставяте платката в новата кутийка - ПАСВА ПЕРФЕКТНО !
[attachment=32863]
[attachment=32862]
[attachment=32859]
...сглобяваме новия ключ
[attachment=32865]
Малко трудност имах при сглобяването на металната заготовка на ключа, заедно с пружината и бутона , но като цяло не е сложно.Трябва малко сръчност и ако не от първия път Big Grin , ще се получи от втория път :mrgreen: :!:

И в края на краищата се получи това :
[attachment=32867]

Остава само да отида на ключар , който да ми фрезова новия ключ .
Успех на всички които ще решат да си поиграят :!: :!: :!: :!:
Честито.
Тези бели надписи по бутоните така ли си бяха оригинално?
Аз като купих моето изглеждаше като това на първата снимка с гравирани надписи. Но понеже имах едно дистанционно с сгъваем ключ оригинално което строшено и ползвах само пластмасите за бутоните от него.

С какво зелепи двете половини като сглобяваше ключа?
Радвам се на хора правейки нещо малко,но с желание.Поздравления,колега.
Колега искам да те поздравя темата е мн полезна аз съм си поръчал от Ebay същия .Само чакам сега да пристигне мн се чудех дали всичко ще е ок ,понеже тука във Варна никои от ключарите няма такъв ключ за прехвърляне и по каталог им дава ,че го няма като възможност да стане на 3 в 1 . Сега съм на 100 % спокоен в това ,че интервенцията ще мине леко Wink. Само да попитам и аз като Тишо частта където си монтирал капсулата лепена ли е с нещо или само е сглобена ?

Темата е супер добра Wink
Tisho Wrote:Честито.
Тези бели надписи по бутоните така ли си бяха оригинално?
Аз като купих моето изглеждаше като това на първата снимка с гравирани надписи. Но понеже имах едно дистанционно с сгъваем ключ оригинално което строшено и ползвах само пластмасите за бутоните от него.

С какво зелепи двете половини като сглобяваше ключа?
Заготовката беше така с бели надписи. Снимката по горе е примерна.Аз също си мислех, че заготовката ще ми пристигне само с гравирани надписи, но "бонуса" ми дойде на място.Иначе съм се чудил как да ги оцветя в бяло Big Grin .
Още не съм залепял кутийката , тъй като се опасявам че ключаря който ще ми фрезова металната заготовка е възможно да ме накара да сваля тази металната част за да изготви новия ключ.Та за това не съм лепил.Иначе си мисля с нещо като секундно лепило...то май нямам голям избор Confusedhock: Confusedhock: Confusedhock:
Дайте предложения за лепило :!:
Виж в предния ти тема за ключа колегата Тишо беше казал някакво лепило . Моя въпрос е ако не се залепя няма ли да е по-добре?ако евентуално се налага поради някаква причина ново отваряне ?и др има ли значение на къде се поставя трансплондера (капсулата)или няма значение, смисъл горна долна част нещо посока?
Препоръчително е според мен да се залепи, тъй като забелязах че самата сглобка от към металната част при усилие на ръката при запалване се усуква и леко отваря.А отварянето й при залепено състояние според мен няма да е особено усилие.
Ами за капсулата не знам дали има значение как се поставя....аз я поставих така , както я извадих от стария ключ
Малко въпрос от серията "тъпи" - каква роля играе капсулата и някой знае ли на първа фаза С/В 70 дали има такава. И аз искам да си преправя ключовете,че дистанционните са много калпави....
П.С. Евала за ентусиазма. Smile
Edit: Сега видях в ибей такава конверсия -
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ebay.co.uk/itm/VOLVO-S40-V40-S70-C70-V70-3-BUTTON-NEW-KEY-FOB-REMOTE-FLIP-BLADE-CONVERSION-KIT-/390628649667?pt=UK_Car_Accessories_Safety_Security&hash=item5af3482ac3">http://www.ebay.co.uk/itm/VOLVO-S40-V40 ... 5af3482ac3</a><!-- m -->
mudancho Wrote:Малко въпрос от серията "тъпи" - каква роля играе капсулата и някой знае ли на първа фаза С/В 70 дали има такава. И аз искам да си преправя ключовете,че дистанционните са много калпави....

Пази тая капсула, че без нея колата става само за донор на части!!!
Относно това с което да се залепи Тишо е писал подходящи са тези на Хенкел. Епоксидна смола не хваща на тази пластмаса !..... след като вече е изготвен ключа сглобяваш изчакваш 24 часа да засъхне добре. Аз си мисля си за това ,но нз

<!-- m --><a class="postlink" href="http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%9B%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%BE+MOMENT+50ML">http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... OMENT+50ML</a><!-- m -->

или др което ми идва на ума е полиуретанова паста която е хем еластична хем по здрава и остава със свойствата да се свива и разтяга подобно на силикона само ,че е с 5 пъти по-добро от силикон. Др опасявам се да не стане с някой Loctite каноколит да се втвърди и после да има ефект за няколко месеца? Идеи от вещи в лепенето на PVC ?
Pages: 1 2