Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с климатик...не охлажда
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
Здравейте колеги, днес ми се появи следния проблем и моля за помощ, че в тия жеги не може без климатик.
Модела е V50, 2009г, дизел. Днес като включих климатика на охлаждане 22°-23°, се оказа че от ляво духалките духат топло. Предполагам че вкарваше въздух отвън, защото си беше доста топъл. Температурата навън беше към
30 °. На дисплея си показваше ниски градуси който му бях задал. Десните духалки духаха студено, но пак не работиха на max.
Може ли нещо електрониката да е сбъркана, и да не отчита градусите който съм му задал? Преди няма и два месеца правих big servise chek, и трябва всичко да е подменено и обслужено. Правен е в Брюксел. Досега не съм имал проблеми с климатика и нищо по таблото не свети.
Също така ако можете да ми посочите читав сервиз в района на Сливен, към когото да се обърна.
Благодаря
Климатроника мисля е двузонов, да не би от едната страна да е настроен на други градуси щом само от ляво духа топло? Иначе допълване на сисатемата с фреон и проверка за течове на първо време.
Колега,имах абсолютно същия проблем,просто трябва да напълниш с фреон.
Успех!
stifunkata Wrote:Климатроника мисля е двузонов, да не би от едната страна да е настроен на други градуси щом само от ляво духа топло? Иначе допълване на сисатемата с фреон и проверка за течове на първо време.
Да колега двузонов е, но съм сложил ниски градуси. А той духа топло. Ако има нужда от фреон или някакви течове мисля че изобщо няма да работи или поне няма да духа студено както духа от ляво.
valio.com Wrote:Колега,имах абсолютно същия проблем,просто трябва да напълниш с фреон.
Успех!
Аз може. ли да добавя или в сервиз да търся?
много е възможно клапите да са останали в положение да вкарват въздух отвън или просто топъл въздух от парното.
Един приятелимаше такъв проблем само че на рено лагуна,клапата от дясно беше останала в положение да духа топло
а в ляво нямаше проблем
torment Wrote:
valio.com Wrote:Колега,имах абсолютно същия проблем,просто трябва да напълниш с фреон.
Успех!
Аз може. ли да добавя или в сервиз да търся?
Трябва да посетиш сервиз.
И на мен всички ми казваха за блокирали клапи,отидох в сервиз да разглабят,а майстора ми вика"Какви клапи,какви 5 лева"Зареди с фреон и всичко е ОК.Дано и при теб да стане такаSmile
ivo_yambol Wrote:много е възможно клапите да са останали в положение да вкарват въздух отвън или просто топъл въздух от парното.
Един приятелимаше такъв проблем само че на рено лагуна,клапата от дясно беше останала в положение да духа топло
а в ляво нямаше проблем
Дори да останат клапите отворени, минавайки студеният въздух през кондензатора ще се охлади Wink
При по-новите модели има sun-sensor, който при отворена врата и т.н. променя течението на въздуха (така е и при мен - отвориш ли врата, спира да духа студено там, напича ли повече от лято - духа по-студено, а отляво остава по-хладко ... все пак е климатроник).
По-скоро съм склонен да вярвам, че трябва да се закачи на VIDA, а не да се ръчка по клапите.
Quote:минавайки студеният въздух през кондензатора ще се охлади
Dodo въздуха минава през изпарителя и се охлажда. Кондезнатора е радиатора отпред. Big Grin Да не се обърка човека Wink

Колега Dodo е прав. Принципно какъвто и проблем да имаш по колата първо се закача на диагностика. Аз на 850 от 1993 първо му гледам дали ще има грешки когато правя нещо, а какво остава за по-съвременни автомобили. Много колеги казват стана еди какво си и това преди беше така сега е еди как си. Май не си спомням някой да е написал абе това стана и компютъра показа еди какво си. Това е положението със съвременните автомобили - искаш да знаеш защо чистачките не работят - закачаш на компютър Wink
Аз също имам проблем с климатроникът. Като го пусна охлажда около 5-10 минути, след това сякаш се запушва и започва да духа топъл (сякаш застоял въздух, с дъх...) Дали съм за продухване или и аз първо да я закача към VIDA ? Бихте ли ми препоръчали такъв сервиз за климатици във Варна ?

ПС: Преди година допълних с фреон - същата работа! Тогава помня, че от сервизът ми споменаха нещо от рода, че може компресорът да е "слаб" (понеже колата е била правена за Белгия и дрън-дрън)... Наистина е абсурдно да се кара без климатик!
Pages: 1 2 3 4 5