Волво Клуб - България

Full Version: Съвет за покупка на ХС70
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Както ми пожела колегата Yoyo съм готов "Да се похваля", но понеже нямам снимки и затова пиша отново тук, тъй като нямам материал за цяла тема. След последния ми пост миналата събота, в неделя се обадих на човека и му казах, че ще взема колата, като само в понеделник ще направя проверка по VIN. Човека каза, че в такъв случай веднага сваля темата и ми пази колата и го направи на мига, което ми даде увереност, че не очаква нещо да ме откаже след проверката - и наистина се оказа така. Сервизната история е богата, като има от най-различни неща в нея, но все пак говорим за кола на около 9 години и над 300000 километра. Всичко ми изглеждаше нормално, хората са я обслужвали съвестно - масла, ремъци, скорости, имаше и няколко пръскани детайла, но не и скъпа тенекиджийска работа, така че няма индикации за тежки удари - такива индикации нямаше и при огледа. Както е написал колегата glamav проверката струва 36 лева, което е напълно в реда на нещата.
Така че в сряда отидох до Пловдив и с човека минахме през формалностите набързо и се оказах собственик на страхотно возило или както го нарекох в един друг пост - "перфектната семейна кола". Тази седмица и понавъртяхме около 280-300 км, вкл. прибирането от Пловдив и мога да кажа, че е истинско удоволствие да се кара.
Надявам се да навъртя още много безаварийни километри с нея заедно със семейството ми, каквато беше и идеята на покупката.
Сега искам да отправя и 1-2 въпроса свързани с поддръжката:
1. Приемчика в МП ми каза, че ангренаж се сменя на 160000. Предвид че моя е сменен преди 10000, бях много доволен, но искам да попитам дали правилно съм разбралSmile
2. Колко често се сменя маслото в автоматика? Един колега с няколко машини Volvo ми спомена на около 60000.
Това е засега от мен!
Честито!Само консумативи да сменяш и много да му се кефиш!Да,ангренаж се сменява на 150-160 000км,маслото в скоростите на 60 до 80 000км.Подсещай ги да сменят и маслото на Халдекса тогава![attachment=45709]
Ха честито!
Освен стандартните за всяка марка кола след закупуване 2-ра ръка, да направиш и тези неща:
1. Сирена аларма - батерията аут
2. Пластмасови водачи на стъклата - поне на предните врати - нови
3. Маслата на диференциалите
Благодаря ви за съдействието! Ще гледам да мина през оказаните процедури.
Здравейте, колеги!

Малко допълнителна информация, която може да е полезна на някой. Тъй като имах малко ядове с регистрацията на колата в КАТ и докато се размотавах по опашките се запознах с двама агенти, които се занимават с регистрации, дерегистрации и всичко свързано с КАТ. Изглеждат оправни, като лично пред мен разрешиха казуси, които на някой не информиран биха отнели много време и нерви. Единия от тях си имаше, готови пълномощни, идва, подписвате и заверявате нотариално за конкретна дейност пълномощно, отива върши работа и се връща със свършена работа.
Нарочно няма да напиша тук контакти, но някой, ако има нужда, мога да му изпратя на ЛС!
Дано не съм нарушил някое правило на форума с нерегламентирана реклама!

Поздрави!
Честито! Много безаварийни!
На 60000 се сменя маслото на автоматика, да. 500 лв. в МП е цената.

П.П. И отделна тема с подробности или снимка в темата за тази цел Wink
Честито и със здраве да я ползва семейството.
Колеги за хс70 2008 купено от МФ и обслужвано само там
Сега е на 270000км мн екстри и мн гледана
18000лв дайте савет?????
Има ли снимки?
Сега ще ти пратя колега
Колата е от частник не е от автокъща
Карах я мн добре върви автомата фключва
Без проблем спрях е на един наклон не марда
Назад катерих се по едни хълмове ще ги видиш
На снимките не се зачуди изкачва ги
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12