Волво Клуб - България

Full Version: Счупено странчно огледало на V40-смяна
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,въпроса е следния:може ли да се смени само стъклото,защото останалата част от огледалото е напълно здрава.Ако е възможно,моля споделете от къде мога да намеря стъкло.Огледалото е електрическо с подгряване.Задвижването на огледалото не ми е важно защото принципно не работи,важното е да остане подгряването.И още един въпрос-колко струва цяло огледало от магазин.Това последното ме интересува,за да знам дали да си правя труда да ходя при застрахователя.
modac Wrote:Здравейте,въпроса е следния:може ли да се смени само стъклото,защото останалата част от огледалото е напълно здрава.Ако е възможно,моля споделете от къде мога да намеря стъкло.Огледалото е електрическо с подгряване.Задвижването на огледалото не ми е важно защото принципно не работи,важното е да остане подгряването.И още един въпрос-колко струва цяло огледало от магазин.Това последното ме интересува,за да знам дали да си правя труда да ходя при застрахователя.


ОГЛЕДАЛО ЛЯВО ЕЛЕКТРИЧЕСКО С НАГРЕВАТЕЛ VOLVO S40 95-
170.00лв.
Къде е това.На мен ми трябва дясно.
modac Wrote:Къде е това.На мен ми трябва дясно.
Емкомплект 33
modac Wrote:Здравейте,въпроса е следния:може ли да се смени само стъклото,защото останалата част от огледалото е напълно здрава.Ако е възможно,моля споделете от къде мога да намеря стъкло.

Здравей, колега, може да смениш само стъклото, аз сменях наскоро ляво, защото един го отнесе. Малко е играчка, но не е непосилно. И при мен пластмасите бяха здрави и понеже при застрахователя съм на оценка след като го снимаха си взех едно от морга за около 50-70 лв. Работеше си и подгряването и механизма за въртене. Оттам измъкнах стъклото и просто го сложих на моето огледало. Бих ти дал карантията, заради механизма, но е ЛЯВО и незнам дали ще пасне на дясно такова. Иначе мога да ти направя снимки на щипките, които държат стъклото, но чак към неделя. Общо взето с една плоска отверка внимателно тръгваш по стъклото и където имаш щипка подпъхваш по-стабилно и излиза. Ако пък нищо не става от твоето стъкло просто го сцепи на части, за да ти е по-лесно изваждането. След като излезе ще видиш щипките и при поставяне на новото ще знаеш къде да обърнеш повече внимание. Иначе ако си по-упорит ще се справиш да го смъкнеш и цяло Wink Пък си е и тренировка, за свалянето на здравото стъкло от огледалото, което евентуално си намериш на старо.
При мен цялата врътня трая около час, час и малко, но ако си сръчен /и смел/ ще се справиш и за по-малко време.
В кръга на шегата ще те посъветвам да викнеш някой приятел, който да ти помага в цялата работа. От опит знам, че на чужда кола по-смело се работи. На моята ако тръгна да правя нещо общо взето ми трябват хирургически ръкавици, толкова се притеснявам, а на брат ми на колата - с голямата отверка орравям подобни кахъри :mrgreen:
Благодаря ви за информацията.Не ми стана ясно нагревателите зад стъклото ли са някъде или в самото стъкло.Сега ще се разходя до емкомплект да видя какво имат.
modac Wrote:Благодаря ви за информацията.Не ми стана ясно нагревателите зад стъклото ли са някъде или в самото стъкло.Сега ще се разходя до емкомплект да видя какво имат.
Във самото стъкло. Представляват малко реотанче. Има изведена букса в задната страна на стъклото, на която се закачат едни кабелчета. Моите кабелчета бяха достатъчно дълги, за да не изтръгна нещо докато махах старото, но имай едно на ум за това Smile
Ако имаш време и нерви да ме чакаш, ще ти кача снимки в неделя.
Благодаря на всички за помощта.Смених само стъклото с ново.След два дни обикаляне открих само стъкло с нагреватели в Аутоплюс на "Цар Симеон".Цена 61,40 лв испанско.Всичко стана перфекто.Лошото е,че бръкнах доста навътре в джоба Big Grin