Волво Клуб - България

Full Version: МОЛЯ ЗА ПОМОЩ,козметичен проблем.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Добър ден колеги,
Имам един "козметичен" въпрос към Вас.Горд собственик съм на Волво В40 2.0 Т 2000г.Колата е изключително запазена (извадих голям късмет, с покупката).Боята също е като нова.Явно добрият и външен вид е привлякла окото на някои завистници, и ето, че преди няколко дни на предния калник (отляво) забелязах множество драскотини(не става въпрос за дълбоки драскотини правени с ключ, а просто повърхностни,но са по целия калник).От 1-2 метра не личат,а само като се заглеждаш, но аз съм си перфекционист и ме дразнят Big Grin .Мисълта ми е има ли някой, който е отстранявал подобен проблем?Чух, че имало някакви пасти,пастели, полиращи препарати и тнт...Не съм се интересувал от такива неща, но нека ако има някой "препатил" и справил се с този проблем, да сподели каква е цялата "процедура".Първо се нанася паста и после се полира или ... ?Нека някой препоръча нещо ефикасно.Както казах не са дълбоки драскотини и се надявам, че с някаква паста ще се заличат...И да спомена, че търся нещо перманентно, не да се измие при първото миене на колата и отново да пролчиат драскотините.Чакам мнения и съвети.Благодаря Ви предварително.
Колега с паста ще излезнат драскотините.Купуваш хубава паста слагаш на чист и мек парцал, който да не драска боята и триеш енергично върху драскотините.Не купувай евтини пасти защото ефекта ще е временен.После боята се разваля от
слънцето.Добре е да си я пастираш пролет и есен и така ще избегнеш такива работи.Боята става по устойчива на
климатични промени и драскотини.Е ако се постараеш разбира се може да се надраска.УСПЕХ!
комби благодаря за съвета.Имам само още 1 въпрос.Нали няма да се получат нежелани "странични" ефекти от пастата?Например цвета на участъка,който е намазан, да се промени, да избелее и така нататък?Ще се постарая да намеря някоя наистина качествена, не да грабна първия боклук,но се надявам наистина да подейства и да не се получат други нежелани ефекти Smile П.С. Ако някой колега може да ми препоръча конкретна паста (да напише име на продукта) ще съм много благодарен.
Колега уверявам те че няма да се получи промяна в цвета или някакъв друг нежелан ефект.Аз използвам на FESTOOL вече 3та година и съм много доволен.Боята е много запазена.Бих казал че е не мръднала.Когато се пастира колата
предпазваш боята от птичите изпражнения и предния капак от ударите на малките камъчета.Като цена 30-40лв. струваше разфасовка от 400-500ml. преди сега незнам - оригинална германска.Ако има някой да препоръча нещо друго.Не казвам че това е най-доброто.
Ясно.Отново много ти благодаря Smile