Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с контактна плочка във волана...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте, светна ми SRS и DSTC лампите и на бордовия пише съответните грешки.
Във фото мое ми правиха диагностика и ми казаха, че е от "Контактна плочка - V8622186" към 500лв. някъде във волана се намира. Някой има ли схема на системата ? (пуснете я във форума) Има ли алтернативни производители на компонента ?

Колата е S60 2,4 бензин 2001г.
Номер 3 на картинката. Мисля, че е поправимо - лош контакт някъде. При закачане и разкачане на възглавниците винаги разкачай акумулатора и изчаквай 10-15 мин да се разредят кондензаторите на компютрите. В противен случай има риск възглавницата да се отвори.
Ще го сваля да го огледам, ако нищо не стане ще купувам явно ...

Благодаря за схемата! От къде ги взимате тези схеми софтуер ? Как се казва ?
enigmatic Wrote:Ще го сваля да го огледам, ако нищо не стане ще купувам явно ...

Благодаря за схемата! От къде ги взимате тези схеми софтуер ? Как се казва ?

Казва се V.A.D.I.S. или Volvo Aftersales Diagnostic Information Sistem тук : <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.zamunda.net/details.php?id=127113&hit=1" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.zamunda.net/details.php?id=127113&hit=1</a><!-- m --> . В текстовия файл има описание как да се извърши инсталацията. И да го сиийдваш ей :wink: . Успех с решаването на проблема.
VADIS е за абтомобили до 2005 !!!(само ВОЛВО разбира се)
Имай го предвид.

2006-та вече се казва VIDA и това е което към днешна дата използват в МП. ВАДИС-чето си е пушка - слагай и си нагласи няколко нощи да четеш, щото си е краста Smile а е и полезно - ще разбереш автомобила ти как "мисли" и 101% ще откриеш неща които не си знаел, че колата ти може да прави Smile
VADIS само информация ли съдържа и схеми или служи и за диагностика, ако имаш кабел ?

Изобщо за Volvo има ли софтуер с който да си нулираш грешки и да си правиш диагностика както при WAG?
Там е на раздели. Може и диагностика да правиш но САМО с конкретния уред. неговата цена беше :gib: . Затова си го ползваме като помощник. Можеш да си провериш оригиналния номер на дадена част, след което да провериш цената и наличностите й в Мото Пфое. Има наръчници кое как се ремонтира. Има отделно информация под кодожото име "design" предполагам от "design and function" но за по-кратко. Направо слагам един скрийншот. Той говори достатъчно мисля ...[attachment=14582]
В случая съм в раздел ск.кутия на моята кола и имам опция да си избера от таблицата в ляво подкатегория и оттам в дясно още по-надълбоко по "дървото". Идеята е както в WEB дизайна - с минимален брой кликове да достигнеш до търсената от теб информация, с разликата, че в уеба това се прави за да не отекчиш юзъра и да ти тегли хикс-а, а тук е къстъм софтуер и е създаден с цел бързо обслужване на пациента от обучен оператор.
Абе тегли, инсталирай според инструкцийте и се кефи.
п.п. Не забравяй да сийдваш
п.п.п. Подготви се с няколко брички, защото става МНОГО бавно. Много и малки текстови файлчета са. Както и много и леки изображения и оттам мнго индексиране на файлове пък малко релно извършена работа от харда ти. Обикновенно вечер го пускам да се инсталира, изчаквам му отначало питанките да минат и като почне голямото копиране, зарязвам компа и лягам или излизам Smile УСПЕХ
enigmatic Wrote:Здравейте, светна ми SRS и DSTC лампите и на бордовия пише съответните грешки.
Във фото мое ми правиха диагностика и ми казаха, че е от "Контактна плочка - V8622186" към 500лв. някъде във волана се намира. Някой има ли схема на системата ? (пуснете я във форума) Има ли алтернативни производители на компонента ?

Колата е S60 2,4 бензин 2001г.
На въпросната кола ще помогне само нова или втора употреба,но правилно свалена и съхранена.Някой свалял ли е волана или рейката? :wink:
Да правиха рейката ...
Има ли смисъл от втора употреба ?
Или най-добре да си поръчам в фото мое и да ми го монтират там ?

Освен това сега видях че има Dice volvo модули за диагностика и се връзват към VIDA с bluetooth да си купя ли ? 400-500лв.
Някой купувал ли си е?

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cardiag.com/dice-volvo/" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.cardiag.com/dice-volvo/</a><!-- m -->
От фото мое предполагам могат да ми дадат протокол в който да пише, че причината за повредата е в следствие на неправилно извършен ремонт ? Ако се окаже скъсан лентовия кабел ?
Pages: 1 2 3