Волво Клуб - България
Проблем със зареждането ! - Printable Version

+- Волво Клуб - България (https://volvoclub-bg.com/forum)
+-- Forum: Volvo cars (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Volvo 7xx (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Thread: Проблем със зареждането ! (/showthread.php?tid=19970)



Проблем със зареждането ! - Turbobanana - 12-11-2014

Колеги имам проблем с алтернатора вероятно не зарежда , защото когато откача някоя клема на акумулатора двигателя гасне , но имам също някакъв проблем с таболото , най-вероятно не прави хубав контакт или незнам защото никой уред на таблото не ми работи само свети , та въпроса ми е възможно ли е от таблото да е дало късо и да е заминал алтернатора или просто от старост вече не зарежда ?


Re: Нов проблем - Помощ !! - Nedelchev_1 - 12-11-2014

На мен така ми се случи на Волво С40. Както си карах и таблото светна все едно, че е загаснала колата, помислих че има проблем с таблото. После уредите спряха да работят оборотомер, мигачи. Разбрах, че е от алтернатора когато загасих колата и радиото се усили само. Най вероятно тока не му е стигал. Сменихме четки и някакво колекторче на алтернатора и се оправи проблема с таблото Wink


Re: Нов проблем - Помощ !! - kotuoshu - 03-14-2015

По скоро проблема идва от таблото.
Преди години имах проблем с таблото на 940 от 90год. , карах колата малко без него и акумулатора падна.
Стана ми интересно и се зачетох - не си спомням хубаво но алтернатора получава обратна връзка от таблото, ако този сигнал липсва не зарежда.
Ето ти малко инфо:
http://www.volvoclub.org.uk/faq/ElectricalStarting.html
http://www.volvoclub.org.uk/faq/ElectricalInstruments.html
Най-вероятно става въпрос за студени спойки - има много информация в нета.
Ето ти и ел. схеми:
http://www.volvowiringdiagrams.com/


Re: Нов проблем - Помощ !! - mevdo - 03-14-2015

Според мен става дума първо за проблемен алтернатор !
Ако го проверите с външно възбуждане и измерване на зареждането на изходната шпилка показващо над 13,8 V , тогава търсете на друго място - табло/лампа за зареждане/, лоши връзки и прочие...


Re: Проблем със зареждането ! - Turbobanana - 03-15-2015

Колега , проблема е оправен от доста време и се оказа , че наистина таблото дава обратна информация към алтернатора , за да зарежда , а в моя случай аз имах сериозен проблем с таблото , защото една от основните платки беше счупена и бяха прекъснати всички лентови пътища ... Но след като платката се залепи и лентовите пътища се запоиха , когато сложих таблото всичко тръгна на секундата , за да бъда сигурен , че алтернатора зарежда просто запалих двигателя откачих едната клема от акумулатора и двигателя продължи да работи , което е сигурен признак , че алтернатора работи .