The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$archive_pages - Line: 2 - File: printthread.php(287) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/printthread.php(287) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/printthread.php 287 eval
/printthread.php 117 printthread_multipage



Волво Клуб - България
Въпрос за данъци - Printable Version

+- Волво Клуб - България (https://volvoclub-bg.com/forum)
+-- Forum: Общ форум (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: На лафче (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Thread: Въпрос за данъци (/showthread.php?tid=479)

Pages: 1 2


Въпрос за данъци - хамлет - 05-26-2006

Скоро в Дир-а се беше появила новина че се приема закон внесените коли да не им се начислява ДДС(ама нали са го напраили супер тъп немой да се търси), някой запознат ли е с информацията, дали е приет закона и пр. къде и как може да се привери информацията?
Че мой познат иска да си купува кола а ми трябва инфото.

бтв. Няма ли да изпадне някое по запазено волво за 4000лв 4хх модел?


- s0me0ne - 05-26-2006

Когато ни приемат в ЕС падат митата. За ДДС не знам нищо.


- sss - 05-26-2006

Митата за внос от страни членки на ЕС са отпаднали отдавна. Сега се начислява само ДДС.

За момента положението е това.
По пътя на логиката от 1.01.2007 и ддс-то за внос на стоки от ЕС трябва да отпадне, защото е безпредметно да се плаща 2 пъти в рамките на такъв икономически съюз, какъвто е ЕС.
Официално още няма нищо прието.

Но не мисля, че държавата така лесно ще се откаже от тези приходи. Най-вероятно ще се събират под друга форма - екотакса или др. (спокойно - вариантите са много :wink: )


- хамлет - 05-26-2006

тук открих малко инфо за след 2007 ако ни приемат разбира се
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.chambersz.com/index.php/content/view/5182/112/">http://www.chambersz.com/index.php/cont ... /5182/112/</a><!-- m -->

но мисля скоро го четох като закон който не е за след Присъединяването а като нов закон който влиза от по рано. Но глупаците на дир-а са си развалили (или неоправили) търсенето в новините ;о(.


- sss - 05-26-2006

Забелязваш ли думичката "вероятно", с която започва статията :lol: ?!


- хамлет - 05-26-2006

sss Wrote:Забелязваш ли думичката "вероятно", с която започва статията :lol: ?!

Вероятно-то е понеже не се знае далище ни приемат.
иначе
"Новият режим влиза в сила незабавно след приемането на България в Европейския съюз (ЕС)."


- sss - 05-26-2006

Отпадането на ДДС - да.
Но тези пари могат да ни ги взимат и под други параграфи.
То не остана много и съвсем скоро ще видим какво ще измислят.
Дай боже по-евтиното.


- sasho_s40 - 05-26-2006

Не бързайте да се радвате - държавата няма да се мине нали чинивниците наречени държавни служители трябва да папкат. току-така с лека ръка няма да се откажат от тази крупна сума. със сигурност ще измислят нещо ново и гарантирам по-дебело. екотакси, пътен данък, винетки, застраховки, акцизи на горивата и мноооого други преки и непреки начини да прибере същите че и повече пари.
далаверка им се приискало. да ама не. и ако ще има далаверка сетете се за кой ще бъде...... бравооо познахте от първия път


- хамлет - 05-26-2006

sasho_s40 Wrote:Не бързайте да се радвате - държавата няма да се мине нали чинивниците наречени държавни служители трябва да папкат. току-така с лека ръка няма да се откажат от тази крупна сума. със сигурност ще измислят нещо ново и гарантирам по-дебело. екотакси, пътен данък, винетки, застраховки, акцизи на горивата и мноооого други преки и непреки начини да прибере същите че и повече пари.
далаверка им се приискало. да ама не. и ако ще има далаверка сетете се за кой ще бъде...... бравооо познахте от първия път

Ами нормапно, тук годишната винетка е 70 Евро, данъка на колата е към 400Евро, и гражданската е към 600, непълно каско към 400, пълно според зависи, и то се събира около 1400 годишно за лукса да караш кола, поне може да се плаща ан месечни вноски. Така че аз очаквам българия да не остане много назад, е със сигурност няма да са в Евро цените.


- gadnia_metal - 05-28-2006

когато се внася кола със сертификат евро 1 / значи че е с европейски произход / няма мита а само ддс. ако мощността е над 165 кс се дължи и акциз. След приемането в евро съюза ддс-то ще отпадне защото е било платено в друга страна, там откъдето е закупена колата. Това е далавера когато си взимаш кола от физическо лице, която е сравнително евтина. при покупка на кола от автосалон, особено ако е по скъпа далавера няма, даже се и набутваш. Що се касае до замяната на ддс с друга форма на обирджииство и аз мисля че ще стане така. държавата няма да се откаже от лесните парички.

пп. съгласен съм с хамлет, че застраховките и данъците навсякъде са по високи, но в "белите" страни едва ли получават 200-300 лв заплата. Хамлет, колко е мин заплата в Австрия? В Бг е 150лв мисля. ГО е 60-130 лв, данък в зависимост от кубатурата 20-200лв, за каско не ми се говори, винетка 54лв. Съотношението е страшно нали. Ако бъркам някъде, моля поправете ме