The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key 0 - Line: 1640 - File: showthread.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php 1640 errorHandler->error_callback
/showthread.php 915 buildtree
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Пазаруване в ибей

#1
Реших, че ще е полезно да се пусне една такава тема, защото напоследък забелязах че там може да се намерят много неща при това на по-ниска цена от БГ.
За целта трябва да направите 2 неща:
1. Да се регистрирате в Paypal.com това е нещо подобно на ePay.bg, система за
разплащане, те са свързани с ибаей и повечето продавачи редпочитат да работят именно през тях, освен това и Paypal до колкото ми е известно имат нещо общо с ибей и донякъде гарантират пратката и ако има проблем с доставката мисля че могат и да възстановят парите(ако сте направили застраховка на пратката). Регистрацията е сравнително лесна, но трябва да имате Кредитна или Дебитна карта за международно разплащане, аз лично ползвам Виза Електрон. Като се регистрирате в Paypal ще ви иска 1.5евро за потвърждаване на картата, като и един код за потвърждение, който код ще получите когато от Paypal си вземат това 1.5 и в основанието ще е азписан кода, след като въведете кода вече сте регистриран в Paypal. Тук трябва да спомена че кода го получих след 4 дена, явно това е цената да живееш в БГ :-(
2. Регистрация в ибей. Бъдете сигурни че сте въвели точният си адрес, тъй като това ще е адреса на който ще получавате пратките.
Ето и малко по-подробно какво да правите:
2.1 натискате Register>First name - вашето име, Last name - фамилия, Street address - адрес на улица, тук пишете улица номер, блок, етаж и т.н.; City - Град, Postal code - пощенски код, State / Province / Region - област, Country or region - Държава, като тук падащото меню е за няколко страни, трябва да посочите най-долия ред - See All Coutries и ще ви даде да си изберете България или която там искате. Primary telephone number - вашия телефон, след това иска имейл и потвърждаването му чрез повторно въвеждане. Само да спомен че е желателно мейла който ще ползвате да е в някой голям международен сайт, че нещо не се разбират много нашите сървъри, аз лично ползвам yahoo.com
2.2 Create your eBay user ID - тук пишете ника който ще ползване, като до него има копче Check if your user ID is Available - това е за да проверите дали вече има потребител с такова има(праякор, ник). Create your password - иска парола, кято вие да си измислите на следващия ред въвеждате пак паролата,Pick a secret question - избиратер си "таен въпрос" Your secret answer - избирате си таен оговор, след това ви иска дата на раждане.И накрая отбелязвате I agree that - това значи че сте запознати с политиката на сайта и правилата за ползване И натискате register
2.3 Сега ще получите имейл и там ще получите линк за потвърждаване на акаунта, цъкнете на линка и ще влезете в ибей, там ще ви поиска да въведете имейл адреса както и код за потвърждение, кода сте получили заедно с линка прочете си мейла и ще го видите. след това натискате Cearte my account.

Честито вече сте ибей член :-)

А сега да пазаруваме в ибей.
Като за начало трябва да знаете какво търсите ако не знаете какво е, напишете дума която е свързана с това което търсите, аз лично не съм запознат с техническите термини и като търся нещо за моята кола пиша: volvo s70 и получавам всичко което е за с70.
Начин на пазаруване - Ибей е сайт за наддаване, той е на принципа на търга, има определено време - от няколко часа до няколко дена, като времето на изтичане на наддаването е посочено още в началото на самия продукт. вие съоъветно въвеждате цена на която сте готови да закупите продукта като се съобразавате с факта че и доставката също струва пари ;-) , друг фактор с който трябва да се съобразите е доставката до БГ, не всички правят доставка до нашата сртана, някои продавачи пишат че правят доставка само да тяхната страна(USA, UK...) но са склонни да пращат и до други страни, други найстина не са съгласни да пращат извън страната, като това се уточнява допълнтелно,, може да им пратите запитване колко ще струва доставка до тук и дали са склонни да я направят.
Само да спомена още, ВИНАГИ включвайте застраховка на пакета, струва още 2-5 $, но ви гарантира че ако не получите пакета ще ви го изпратят отново или ще ви върнат парите. Аз винаги слагам застраховка, само веднъж не сложих и със Сашо от БУргас се издънихме :-(
Volvo 360GLE лети с попътен вятър :-), а да и едно S70 2.5 TDI не него не му требе попътен ветър Big Grin
Не повтаряй грешките на другите, така твойте ще са УНИКАЛНИ :-)
Вече не се казва "Върви на майната си", а се казва: "Ходи в Русия"
Reply



Messages In This Thread

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)