The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Въпрос за S40

#1
Имам от няколко месеца S40 1,6д 2005г
Не ми харесва возията му-много е твърда
особено ако я сравня с предишното Волво 460.
В един сервиз ми обясниха,че има различни класове амортисьори и могат да се заменят .
Сблъсквал ли се е някой колега с подобен проблем
Reply

#2
И аз не харесвам твърдото возене. Единственото, което направих, беше да сложа един размер гуми нагоре. Има ефект, има и недостатъци. Ако става със смяна на амортисьори, ще се замисля и аз за една смяна, поне на задните. Чакаме някой пробвал, макар че тези, които се захващат с подобни смени, обикновено търсят ефект спорт, а не комфорт.
Започвам да слухтя и аз, ще питам и познати механици.
Reply

#3
Колега, защо не пробваш първо да си поиграеш с налягането в гумите. При мен разлики от 0.2 0.3 десети на манометъра имат доста голямо влияние върху возията, на капачката на резервоара са дадени стойности от 2 до 2.5 атмосфери ако не се лъжа, в зависимост от това колко е натоварена колцата, и с каква скорост мислиш да я караш. Че са дървета от към возия - да, така е Smile но се свиква. За сметка на това пък, на пътя са като залепени Smile
И за малко да забравя - честита придобивка със здраве да я ползваш!
Reply

#4
stifunkata Wrote:Колега, защо не пробваш първо да си поиграеш с налягането в гумите. При мен разлики от 0.2 0.3 десети на манометъра имат доста голямо влияние върху возията, на капачката на резервоара са дадени стойности от 2 до 2.5 атмосфери ако не се лъжа, в зависимост от това колко е натоварена колцата, и с каква скорост мислиш да я караш. Че са дървета от към возия - да, така е Smile но се свиква. За сметка на това пък, на пътя са като залепени Smile
И за малко да забравя - честита придобивка със здраве да я ползваш!
Благодаря
нищо не става с налягането на гумите
а ако някой има инфо-ако сравняваме S40 и S60
има ли разлика във возията
Reply

#5
Аз съм доволен от визията на моето S40. То е с оригиналния комплект пружини-амортисьори. Мисля, че са газови. Преди имах Рено Лагуна-2, за което е характерна много добра возия. Сегашната ми кола не отстъпва. Карам я с 16" зимата и 17" лятото. Може би има една идея по спортно окачване. Не е по-твърдо през неравностите, просто по малко се накланя в завоите. Забелязал съм, че возията много се влошава, ако се кара с поостарели гуми, които са се вкоравили. Според мен,ако амортисьорите са добри, не бързай да ги сменяш.
S40 2,0D 2008
Reply

#6
gi.ivanov Wrote:Аз съм доволен от визията на моето S40. То е с оригиналния комплект пружини-амортисьори. Мисля, че са газови. Преди имах Рено Лагуна-2, за което е характерна много добра возия. Сегашната ми кола не отстъпва. Карам я с 16" зимата и 17" лятото. Може би има една идея по спортно окачване. Не е по-твърдо през неравностите, просто по малко се накланя в завоите. Забелязал съм, че возията много се влошава, ако се кара с поостарели гуми, които са се вкоравили. Според мен,ако амортисьорите са добри, не бързай да ги сменяш.
Сега карам с почти нови летни пирели 16'
а ще си сменя амортисьорите само ако съм сигурен,
че ще се подобри возията,защото сегашните са в добро състояние
Reply

#7
Здравейте колеги!
От март месец карам такова Волво - s40 1,6д 2005г. В началото като го купих, шофирайки ми направи впечатление, че вози изключително твърдо. Проверих си налягането в гумите и видях, че е 3,0 атмосфери. Смених ги с нови 16" и в момента регулирах налягането им както указано на капачката на резервоара. Разликата е огромна. Все едно карам друг автомобил.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)