The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Правила за раздели "Купува" и "Продава"

#1
Условия за публикуване на обяви в раздели Купува и Продава:

1. Прието е във форума на Волво Клуб България, обявяването за продажба на автомобили, части и аксесоари свързани единствено с марката Volvo. При установяване на тема или мнение със съдържание различно от споменатата марка, темата ще се премахва без предупреждение.

2. За извършването на сделки, чрез този раздел от форума, отговорност носят само и единствено продавача и купувача. Администратори, модератори и други потребители, свързани по какъвто и да е начин с форума, не са участници в процеса и не носят никаква отговорност.

3. Счита се, че всички, които извършват сделки посредством този раздел от форума, са се запознали с правилата и са напълно съгласни с тях.

4. Забранява се използването в заглавието на темите на ГЛАВНИ букви и всякакъв вид препинателни знаци или символи различни от необходимите, целящи изпъкване на темата сред другите, такива теми ще бъдат премахвани без предупреждение. Същото се отнася и до постове и теми написани на латиница /изключение се допуска само за марки и части, чийто имена са написани на латиница(Volvo, Bosch и т.н.)/

5. Обявите трябва да съдържат точно описание на стоката и нейни основни технически характеристики като:
- техническо описание, за кой модел се отнася, цена, и снимки.
- начин за връзка, посочени населено място или алтернативна връзка извън форума като (e-mail, Skype, тел.)

6. Забранено е даването на импулсни телефони от рода на ( 0871, 0881, 0891, 0900) за контакт

КОМЕРСИАЛНИ ОБЯВИ

1. Определение:
Комерсиални са всички обяви, касаещи предлагането на стоки и услуги от фирми или частни лица, с цел развиване на търговска дейност: стоки в количества и асортимент, реклама на магазини, сервизи или друг вид дейност, както и продажбата на автомобил от лица, занимаващи се с подобна търговска дейност.

2. Права и статут за публикуване на комерсиална обява:
Всички класифицирани обяви като комерсиални се ползват от възмездно (платено) право и статут - биват отличени и се намират в най-горната позиция на раздела. Заплащането на една комерсиална обява може да стане по 2 начина:
2.1. Бартер: Търговецът сключва споразумение с ВОЛВО Клуб България, с което споразумение осигурява определен процент (%) отстъпка от посочените в обявата цени и/или условия. Отстъпки трябва да бъдат осигурени за всички потребители на Форума и членове на ВОЛВО Клуб България, които отстъпки се договарят при подписване на споразумението.
2.2. Натура: Търговецът заплаща сума за публикуване на комерсиална обява и не е длъжен да подписва споразумение с ВОЛВО Клуб България, както и да осигурява допълнителни привилегии на клиентите си. Това ще е негово право да преценява как, на кого и колко да обезщетява с отстъпка.

3. Типове комерсиална обява:
3.1. Продажба на автомобил - всеки един търговец на автомобил има право да закупи право за публикуване на комерсиална обява. Всяка една обява може да съдържа само 1 (един) автомобил и да е формулирана според Правилата за публикуване на обява. Всички физически лица, които не се занимават с търговия на автомобили нови или 2-ра употреба, не заплащат и публикуват БЕЗПЛАТНО своята обява! При констатирано нарушение, обявата ще бъде свалена, а потребителят предупреден.
3.2. Продажба на авточасти или други стоки - всеки един търговец на стока има право да закупи право за публикуване на комерсиална обява. Всяка една обява съдържа неограничен брой редове или асортимент от портфолиото на търговеца. Обявата може да бъде отворена или затворена - по желание на търговеца.
3.3. Сервизна или друга дейност - всеки един търговец предлагащ услуга/и има право да закупи право за публикуване на комерсиална обява. Всяка една обява съдържа неограничен брой услуги, свързани с конкретната дейност. Обявата може да бъде отворена или затворена - по желание на търговеца.
3.4. Продажба на автомобили (автокъщи) - третират се като точка 3.2.

4. Заплащане на комерсиална обява:
4.1. Продажба на автомобил - 5 лв. (без ДДС) за 1 (един) календарен месец. Валидност и заплащане на обявата - минимум за 1 (един) календарен месец.
4.2. Продажба на авточасти или други стоки - 10 лв. (без ДДС) за 1 (един) календарен месец. Валидност и заплащане на обявата - минимум за 6 (шест) календарни месеци.
4.3. Сервизна или друга дейност- 10 лв. (без ДДС) за 1 (един) календарен месец. Валидност и заплащане на обявата - минимум за 6 (шест) календарни месеци.
4.4. Продажба на автомобили (автокъщи) - третират се като точка 4.2.

5. Процедура за публикуване на комерсиална обява:
5.1. Подаване на заявка:
Публикуването на комерсиална (платена) обява става след като подадете заявка (свободен текст) към потребител ОБЯВИ ВКБ. При подаване на заявката задължително се посочва потребителското име във форума, избрания тип обява, срок на публикуване (в месеци).
5.2. Заплащане:
След като получите отговор ще може да заплатите стойността на услугата по банков път по сметката на Волво Клуб България:
IBAN: BG59FINV915010BGN0IHKT
BIC : FINVBGSF
Клон: ПИБ - кл.София
Валута: BGN
Основание: име на потребителя и период на валидност на обявата

5.3. Публикуване на одобрена комерсиална обява:
След получаване на отговор от потребител ОБЯВИ ВКБ получавате правото да създадете своята платена обява, която трябва да отговаря на Правила за публикуване на обяви - да съдържа валидни координати за връзка, ясна формулировка на предлаганата услуга или стока (произход, гаранция и др.), посочени отстъпки (ако са налични), актуална цена/ценова листа.
5.4 За удължаване срока на обявата се обръщайте към потребител ОБЯВИ ВКБ.

6. Допълнителни разпоредби за комерсиални обяви:
6.1. Правото на публикувана комерсиална обява във форума не ви дава право да използвате подписа си и аватара с рекламна цел, освен във вашата собствена обява. Абсолютно забранено е рекламирането на други фирми и сайтове в подписите, аватарите и/или постовете ви из другите секции на форума!
6.2. ВОЛВО Клуб България не носи отговорност за съдържанието на обяви, публикувани във форума!
6.3. В случай на подаден сигнал за некоректно отношение на Рекламодател към Клиент от форума и/или нелоялна конкуренция спрямо друг Рекламодател, обявата ще бъде незабавно свалена до изясняване на случая.
За некоректно отношение се възприемат следните ситуации/случаи:
- Продажба на повредена стока и отказ на рекламация за същата.
- Парично ощетяване на клиента.
- Непълна спрямо описанието услуга.
- Други накърняващи правото на потребителя.
За нелоялна конкуренция се приемат следните ситуации/случаи:
- Опит за уронване авторитета на друг Рекламодател.
- Опит за привличане на клиентите на друг Рекламодател чрез спам и/или лични съобщения.
6.4. Редактирането на обявата е възможна по всяко време, както и в случай че бъде активна опцията "Заключена", като за целта е необходимо да подадете информация към потребител ОБЯВИ ВКБ.
Не е необходимо да се пускат излишни постове, с цел извеждане на обявата на по-висока позиция, защото тя ще бъде отличена от останалите и ще бъде в началото на Раздела.
6.5. ВОЛВО Клуб България си запазва правото на отказ за реклама.
6.6. Всяка тема или мнение представляващи комерсиални обяви, които не са съгласувани с представител на Волво Клуб България ще бъде премахвана своевременно и без предупреждение.
За допълнителна информация се обръщайте към потребител ОБЯВИ ВКБ.

ЧАСТНИ ОБЯВИ

1. Определение:
Частни са всички обяви, които не попадат в определението за комерсиални такива.
Всеки потребител на форума има право на една обява (три обяви за членове на ВКБ), в раздел по избор - "Автомобили", "Авточасти", "Гуми и джанти" или "Автоаксесоари". При продажба на автомобили на части, в една обява се публикува само един автомобил. В раздел "Авточасти" обявата трябва да съдържа такива, само за един модел автомобил. Не се допускат обяви със съдържание "Продавам авточасти за Volvo S60 и S80"(освен в случите когато частта е за няколко модела).
Всяка следваща обява се заплаща по 2 лв (1 лв за членове на ВКБ) на месец.

2. Правила за публикуване на частни обяви:
2.1. При пускане на обява за даден артикул, моля публикувайте пълната налична информация за него! При липса на координати за връзка, обявата ще бъде премахвана.
2.2. Писането на максималното възможно количество информация относно търсения или предлагания артикул е необходимо условие за една коректна и бърза покупка или продажба. Обяви с оскъдна информация ще бъдат премахвани. Обява с информация единствено в заглавието и посочен телефон за връзка не се счита за коректна и ще бъде премахвана.
2.3. Заглавието на обявата трябва да насочва читателите за същината на обявата. Обяви с неясно, непълно или подвеждащо заглавие ще бъде своевременно премахвани.
2.4. Ако търсите/предлагате артикул, който се търси/предлага и от друг потребител - НЕ публикувайте своята оферта в чуждата обява! Отворете НОВА ТЕМА! Подобен тип вмешателство в чужда обява ще бъде премахвано веднага, а при системно вмешателство автора ще получава наказание.
2.5. При пускане на обява не вписвайте в заглавието "КУПУВА","ПРОДАВА" или "ТЪРСЯ"! То се подразбира от раздела, в който е пусната темата.
2.6. Пускането на актуална снимка в обявата е задължително. Размерът на снимката не трябва да надвишава 640х480 пиксела.
2.7. НЕ пускайте линк към своя обява (снимки) в (от) друг форум - съставете я ТУК! Обяви, при които е налице "линкване" на снимки и/или цяла обява от друг форум (или интернет автоборса) ще бъдат своевременно премахвани, а при системно неспазване на това правило от страна на автора - директно премахвани и автора им ще получава наказание.
2.8. Обява може да бъде пускана единствено от името на притежателя на стоката (продавача). Не се позволява пускането на обяви от името на друг човек или да се предоставят координати за връзка с цел предоставяне на повече информация от друго лице, различно от продавача.
2.9. Във всяка тема имате право на едно обновяване ("UP") в рамките на една седмица. Ако след "UP"-а няма други мнения, при следващия "UP" авторът предварително докладва на модераторския екип да изтрие предишния. При наличието на повече от три последователни UP-а, автора получава предупреждение. При наличието на повече от два последователни ъп-а след предупреждението, обявата се премахва своевременно.
2.10. Всяка обява може да се „ъп“-ва единствено и само от нейният автор. Коментарите с цел „ъп“-ване на темата са нежелателни и ще бъдат премахвани. При системно нарушаване на това правило, съответният потребител ще получава предупреждение и наказание.
2.11. При надвишаване на определения брой обяви, авторът ще получава предупреждение да коригира броят им до позволеният, като излишните теми следва да се означат за премахване. Всеки потребител, игнориращ предупреждението ще бъде наказван, а темите му ще бъдат премахвани. Всеки потребител има право на едно предупреждение за превишаване на броя на темите. При повторно нарушаване на това правило, всички теми ще бъдат премахнати без предупреждение, а потребителя ще бъде наказван.
2.12. Потребителите са длъжни да уведомяват в темата при осъществена покупко-продажба или при приключване на нейната активност.

Правила за отговор на обява:
1. При наличие на реален интерес към търсените/предлаганите артикули, ако имате допълнителни въпроси - да са зададени кратко и ясно, иронията и остроумниченето не са необходими!
2. При липса на реален интерес от ваша страна, моля спестете коментара си! Излишният SPAM е нежелателен, а системното SPAM-ене в темите ще води до предупреждение и наказание.
3. Темите в този раздел са с търговски характер. Пускането на отговори с хвалби или критики, оценки за цената и/или продукта и излишни коментари са нежелателни. При системно неспазване на това правило, потребителя ще бъде предупреден и може да последва наказание.


Екипът на ВОЛВО Клуб България си запазва правото да внася корекции по настоящите правила при наличие на необходимост.
Официален акаунт на Волво Клуб България за търговски обяви
ReplyForum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)