The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Затвор за превишена скорост

#1
[URL=http://gavra74.snimka.bg/humor/zabavni.806389.36135075][Image: 036135075-big.jpg?r=0][/URL

Това като че ли ще има по-добър резултат.
Голяма част от джигитите са с буркани, значки или служебни /дебитни/ карти. А това чудо не прави разлика.

А сега сееиозно. Дали ще се приеме?! И за какво превишение ще вкарват... Чи са притеснявам сериозно Big Grin
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква
Reply

#2
Ако се кара според правилата, няма от какво да се притесняваме.
Притеснителното е, че все повече водачи не се притесняват въобще по причини, които си описал (не че имат описване всичките) в поста си.
Не е лошо, че има контрол, но е задължително да има колкото се може по бързи ефективни наказания. Само тогава ще се поокротят нещата.
Най-добре би било контролът да бъде "безпристрастен" разбира се.
Поздрави
666 - The number of the Beast.
[Image: ab279758.gif]
Reply

#3
Първо да се оправят безумните маркировки по пътищата.Да се премахнат ненужните ограничения,служещи за хранилки на патрулите(мога да дам хиляди примери,за ограничение от 50-60 км/ч на междуселищен път,прав участък без отбивки).Да се приведе пътната инфраструктура в порядъчен вид,а не с познатите ни временни ремонти и безумно наляти пари по кръпки и мотащи се тежки машини без основание.
Не само държавата да иска и да пълни хазната,а да даде това което е необходимо,за безопастността по пътищата.
Съгласен съм,че трябва да има и драконовски мерки за "джигитите",но за това освен законодателство,трябва и работеща държавна машина(която не е на лице и е потънала в корупция и своеволия).
Нека говорят,а ние ще правим каквото трябва и каквото е редно.
Шампион за сезон 2011-2012 с Volvo S60 D5- Шампионат по издръжливост на пилоти и автомибили
Шампион към БФАС 2014 с Volvo 480 ES - Шампионат по издръжливост на пилоти и автомобили
Reply

#4
Kangalov Wrote:Първо да се оправят безумните маркировки по пътищата.
Любими са ми ограниченията "70 при сняг" на магистрала на който снежинката е "отлетяла" - и карайки си посред лято със 140 според закона след тоя знак си със 70 км/ч над ограничението...
Или карайки си по ремонтиран преди 10 години междуградски път с 90, минаваш покрай ограничение "20 поради ремонтни дейности", останал от преди 10 години - хоп и пак си със 70км/ч над ограничението ...

Та какво предлагаха за превишение с над 60 км/ч - отнемане на кола, отнемане на книжка, затвор ...
Съгласен съм! Ама първо да се оправят ограниченията и да се помисли добре върху организацията на движението на някои проблемни места.

Пешеходни пътеки на булевардите - не може да сложиш зебра на булевард с 3-4 платна в едната посока. Ако има пешеходен трафик - пешеходен светофар с изчакване!

Бус-ленти - хубаво ама защо автобусите се движат в съседните ленти, а бус-лентите са празни?!
Reply

#5
Абсолютно съм съгласен с Кангалов и Кавалера. За две седмици в България се нагледах на абсурдни ограничения, липса на маркировка, пешеходни пътеки убийци и прочие. Не ми се говори за факта, че "А" пътищата са пълни с пешеходци, каруци, цигани събиращи орехи.... Мосово шофьорите нямат идея как да се движат по "А" пътища. Навъртях около 2000 километра в Родината и мога с голямо угорчение да кажа, че на всеки 10-15км виждах потенциално ПТП. По пътищата дебне невидима опасност и дори ми е леко странно, че броя на проишествията е голям, но като процент от опасните ситуации е направо нищожен.

От многото ограничения и глобите народа е станал още по-колеблив и на негодните за шофиране все по-натоварени пътища в България предпоставките за нарушения и прошествия са нарастнали. Да не говорим,че народа масово не различава броячна камера (които се инсталират масово поради въвеждането на електонните винетки от догодина) от камера за скорост и спира да и се поклони на входа и изхода на всяко населено място.
Volvo For life!
Reply

#6
Нищо лично air-d, ама това "да се кара според правилата" страшно ме дразни. Не в твоя пост конкретно, по принцип. В темите за радар детектори, спийд камери и т.н. Съгласен съм на 100%, че правилата са за наше добро, но не 100% от правилата са смислени. Прочети мнението на kangalov, разходи се из златната добруджа и ще видиш за какво иде реч. Или пък според правилата в населено място трябва да карам с 50км/ч, без значение, че табелата е на 200м след района с къщи. Е к'во, насред нивата да пъпля с 50км/ч?!
Също като "каране с несъобразена скорост". С 20км да караш, ако някой пешеходец ти искочи току пред теб и го блтснеш - ааайде, несъобразена скорост. Универсална причина. Е да сляза да бутам колата ли?!
С първия пост исках да отворя по-скоро шеговита полемика, а не такива сериооозни (админе, тури емотикона за проф.вучков моля те) размисли.
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква
Reply

#7
Всички нови коли с 140 максимална достижима скорост Smile 3 цилиндъра и турбо което се развърта на 600 оборота.
Кеф ти икономия на гориво кеф ти екология.

Даже може и с интегриран gps модул който не ти позволява да вдигнеш повече от 50 в населено място :mrgreen:
Reply

#8
Само пенсионерки с виснали ченета биха одобрили подобни идеи.
Какво излиза, за превишаване на скоростта без инцидент - затвор, а за изнасилване - условна, защото няма запис от камера?
Пак ще има наши и ваши, някое будала момче ще влезе в затвора, колкото да покажем, че правим нещо и сме строги, а децата на властта ще продължат да правят золуми.
Не ни трябват високи санкции, а редовно прилагане на малките. Като дадеш три малки глоби месечно, в следващия месец ще си по-кротък. Иначе човек остава с впечатлението, че всичко е игра, а после хоп-събуждаш се престъпник или дори убиец.
Държавата да си свърши нейната работа за нормализиране на пътищата, да не повтарям написаното от колегите.
Reply

#9
По добре технологията да не ти позволява да нарушиш от колкото затвор.
Reply

#10
Или пък - тахограф във всеки автомобил. Отиваш на преглед (в моя случай - ако отидеш на преглед) и оооп - момче, преди три месеца си превишил скоростта с 24км/ч, миналата седмица с 32 км/ч... айде паркирай ееей там и после заповядай с квитанцията от платени глоби да си вземеш колата
[Image: funny.gif]
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)