The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
автоматик на XC90

#1
Здравейте колеги.
От близо половин годима съм собственик на XC90. От Добрич съм. До сега не бях карал автоматик. Но на този автомобил много неща са му автомат Smile . Притеснява ме едно виене ... не знам от къде, но ми напомня на виене на диференциал и то е на 3-та и 4-та предавка. Не знам каква ми е скоростната кутия,(дали е американска) но е 5 степенна. Забравих да кажа, че колата е 2005г., дизел, 163 коня. Купих я с пълна история от Мото Пфое. На 200 000 км. е правена ревизия на скоростната кутия със смяна на маслото. Сега колата е на 240 000 км.
Reply

#2
Забелязал ли си това виене дали е на определени обороти и при определена скорост? Какво се има впредвид под ревизия на скоростната кутия? Изцяло да се рециклира или да се закрепи, колкото да се продаде...
Не е изключено това виене да идва от лагера на главината, може дори и от раздатката да е... но тук може само да гадаем.
Скоростната ти кутия е японска - Айзин.
VOLVO XC90 D5 200hp
VOLVO XC90 D5 185hp
VOLVO XC60 D5 205hp
Reply

#3
Преди години имах виене, което придаваше вибрации на цялото купе, на определени скорости (130км/ч, 90км/ч и други подобни). Оказа се лагер на задно колело, мисля, че имаше и изписана грешка.
Reply

#4
Здравеите колеги.
Виенето започва ако както карам , натискам спирачка и завивам на ляво- чува се някакво преръмжаване в дясно отпред което нараства във виене когато подам газ след завоя.
Reply

#5
Казаха ми рециклирана скоростна кутия. което струвало около 3000 лв
Reply

#6
ivankara Wrote:Здравеите колеги.
Виенето започва ако както карам , натискам спирачка и завивам на ляво- чува се някакво преръмжаване в дясно отпред което нараства във виене когато подам газ след завоя.

Скоростната кутия е в ляво на мотора.
Да не си е заминал лагера на предно дясно колело или спирачката да прави някакви проблеми?
Reply

#7
Колега, намери някой от форума с автоматик без значение 4, 5 или 6 степенен да покара твоя. Трябва да се види на пътя. Така както си описал проблема последното което ми идва на акъла е за автоматик. Главина или нещо по спирачките, както е писал Тишо, полуоска, нещо по окачването... ама чак пък рециклиране на автоматик. Не знам, но за такива пари трябва да си на 100% сигурен.
Късмет
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#8
Колега,проверете добре и тампоните на двигателя,преди имах подобен проблем с V70,и се оказа ,че скоростната кутия,беше полегнала заради скъсан тампон на магарето зад двигателя
Reply

#9
Благодаря ви колеги.
Проблема се оказа доста тривиален. Оказа се теч на масло от реиката. Свършило било маслото на хидравликата и помпата виела. Сега ше трябва да ремонтирам реика някъде , може би в София... Долях масло в казанчето и шума изчезна. Сега ще видя дали бързо ще свърши маслото да преценя дали да правя сега ремонта.
Пак ви благодаря не вярвах че така бързо ще ми отговорите.
Reply

#10
За рейка търси хората в Техническия в София. Ако е рейка...
Има много добри отзиви за тях.
Поздрави!
TO DARE IS TO DO

Volvo XC90, D5 240 hp, R-Design, Polestar, 04.2017
Volvo 960, 2.9i 204 hp, GLE, AT, 10.1992
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)