The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ВЪПРОС ТУРБИНА ВОЛВО В40 2.0 Т

#1
Добър вечер колеги.

Имам 1 въпорс към Вас.Някой запознат може ли да напише какви са симптомите за развалена турбина, че имам някои съмнения за моята.Имам колата от 2 месеца.Наскоро се появи бял пушек от ауспуха.Четох в нета, че симптомите за заминала турбина са пушек и по-силен звук от турбото.Аз лично чувам моята турбина когато подавам газ и мислех, че е нормално, но четох по разни форуми мнения, че много колеги не чуват техните турбини и казват, че не е нормално да се чува ( при затворени прозорци ).Именно този бял пушек и звука ме стряскат малко и вече почвам да си мисля най-лошото ( проблем с турбината ) Нека някой който е на "ти" с тези неща да отговори и да каже има ли основания за притеснение. Благодаря Ви предварително за отговорите !
Reply

#2
За белияпушек не се притеснявай. Най- вероятно в това студено време е от конденза, както при всички ни. Гледай само да не стане плътен черен дим, че тогава наистина май си за смяна на турбина Big Grin
VOLVO V70 2.0D 2008г. 136к.с.
Code:
[url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab286793.gif[/img][/url]

[Image: ab284504.gif]

VOLVO V40 1,9TD 1997г  VIOLET METALIC
[Image: ab214140.gif]
[Image: ab286793.gif]
Reply

#3
А за звука нормално ли е ? ПРеди не съм имал кола с Турбо и не съм много наясно.Харесва ми това свистене но дали е нормално ? Пак казвам чува се и при затворени прозорци, не е нещо много силно, но все пак се чува .
Reply

#4
Нормално е колега не се притеснявай.
Reply

#5
я снимай едно клипче как я форсираш с кадри пред мотора и после отзад до ауспуха...
И наистина при затворени прозорци тея коли са като неми Big Grin
Купувам (малката)дясната част от ножа под предната броня на с/в40...
Reply

#6
Колега, как я чуваш твойта турбина. Аз моята я чувам мн рядко при идеални условия- на 3та при пълен бууст едвам я чувам как засмуква... :roll: Иначе звука си ми е като на атмосверка. Май ще ходя до Илиенци за един разтоварващ клапан да се чува поне като отпусна, че има охлюв Smile) Колега карай си 2.0Т-то без да се притесняваш от разход и пушеци. Работата ми е на 5км, карам като баба и пак сега зимата под 13 не мога да падна..
Reply

#7
Ами просто я чувам :mrgreen: Точно това искам да разбера дали е нормално, защото дори когато са ми затворени прозорците и подам повече газ я чувам как свисти... Някои казват нормално е други, че не е нормално и те не чуват техните ... Иначе за пушека щом е бял, а не е черен значи не е от турбината така ли ? И да отбележа, че пуши някой път дори като не е студено ( миналата седмица беше около 10-15 градуса ) и отново излизаше пушек.Не е винаги но на моменти се случва.
Reply

#8
Някои пари дават за да чуват това смучене Big Grin карай докато не откаже и не се набивай с излишни пари. Турбини втора ръка бол от 200-500лв.
Reply

#9
kolevvv колкото по-рано направиш диагностика на ТК толкова е по-голям шанса да е възможно рециклиране. Увеличен шум от ТК при изправна периферия не е на добре. Мислех да напиша подробно каква диагностика можеш да направиш и сам, но видях, че си пуснал подобна тема и тук <!-- m --><a class="postlink" href="http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=96610" onclick="window.open(this.href);return false;">http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=96610</a><!-- m --> . Пусни я и в <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.tuning.bg/forum/" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.tuning.bg/forum/</a><!-- m --> . Ще получиш добър отговор.
Reply

#10
Аз малко късно попаднах на темата, но това с не я чували не го слушайте изобщо. Ако говорят за дизел, там свисти приятно, най-вече на отворении прозорци в ниските обороти, към 2000, 2500RPM. Аз карам Волво Т4- към 200hp и мога да кажа, че турбината е прилична, по-голяма е от тази на 2.0T, същатата, та и по-малка кубатура, но 160hp, и на затворени прозорци, над 3500RPM турбината се чува много, ама много ясно. В крайните обороти вече мотора я заглушава. Така и трябва да бъде, тя си е прилична турбина, за тези 200hp. Звука е много хубав, на налягане, а не да вие. Повярваите ми, карам и Ауди ТДИ-2006-та, и там се чъва, по-рано. Гърмял съм 3 пъти турбна. Аудито тази зима( преди това виеше на умряло), при Волвото, се чува но звукът е много различен-хубав, не виене. Гърмял съм на Tucson 2.0crdi, na 7000km от магазина беше клата с power-box. И на 3та кола на приятел съм гърмял, то и от тежеста на крака си има голямо значение при турбинките, маслото няма да го коментирам дори. И трите пъти зверски пушеци отзад просто всичко изчезва в пушек. Та знам как, на Т4 турбото се чува вутре, но не трябва да вие, а да надува приятно(аз го наричам: песента на турбината, хаха) Пиша, за таквиа като мен, които четат стари теми, но пак може да ползват инфото.
Кара Audi A4(B7) 2.0TDI S-Line 2006
Volvo V40 T4 1999
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)