Волво Клуб - България

Full Version: Устройството на VolvoTech - CFE и мнения зя него
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Евала Ивак за организацията! Но трябва да благодарим и на Чечев за това че даде идеята да пишем за клубна отстъпка Smile

Вероятно ще ти драсна на лично за кода за отстъпка, че искам да си взема дреболийки/тъпотийки от лепенките им.
'
che4ef благодаря за идеята с груповата поръчка и Яворе благодаря за подкрепата - мисията е изпълнена и днес вече имаме доставка на 4 бр. CFE Plus - печелившите са моя милост, iago, murdjo и dodomatev :lol:

Това е джаджата и с намалението излезе 440 лева на калпак...

[Image: w1r4vo.jpg]

Интересно е, че "OBD нещото" е учудващо тежко за размерите си и явно е наблъскано с доста "матриял".

Сега остава да го закача на компа и да го наконфя през софтуера за да го пусна на Вълчо да му се радва Big Grin

Ще пиша за впечатления....е може и някой да ме изпревари т.к. "хиените" още утре може да ме налазят и да ме изпреварят с тестовете.

Пак напомням, че кода ни за форума с -15% важи за всички мераклии до 15.12.2018

ПП сега видях, че имаме доста "полицейски" номер на поръчката и гаранцията - №21222 Wink
Браво Иво!
Със здраве и безаварийно да си го ползваш! Също и другите колеги, разбира се...
Поздрави! Smile
ПП. Да не забравиш да гледаш пътя от взиране в малкия дисплей! Big Grin
'
Явно няма да се спи - софтуера е много интуитивен и дори с хинтове (сините въпросителни) за всяка една позиция Confusedhock:

Ето мануала - http://www.volvotech.eu/download/documen...s-9.20.pdf

Даже може да си настроиш два различни "моуда" MODE 1 и MODE 2 с различни настройки и да си ги избираш според случая и настроението...просто разкош Tongue

[Image: dmy71s.jpg]

...а в "инфо дисплея" когато е празен екстри да искаш да си "рисуваш" с джойстика на огледалата...

[Image: 1zlxk7a.jpg]
Това чудо го имам от лятото(имаха едно намаление август и го взех на цената на която сте купили с отстъпката) като впечатленията са ми следните:
Сравнително добре работещо нещо, но прекалено скъпо за това което дава.

До момента съм събрал един списък с бъгове, който мисля да им го пратя:
1. При отворена врата като се натисне бутон заключване на ДУ огледалата се прибират.

2. Допълнителните показания излизащи на дисплея - мъка голяма. През повечето време ги има, но доста често половината от надписите ги няма или се въртят само променливите(числата които показва). При натискане на който и да било бутон от волана(радио, телефон, сила на звук и понякога тези за навигацията) всичките показания на дисплея изчезват. По някое време(2-3-5мин) CFE-то се сеща да опресни дисплея и се появяват отново.

3. Светлините. Може при отключване да се настройва колата да светва като коледна елха, но не може въпреки, че има чек бокс в настройките и колата си знае дали е тъмно или светло, това да го прави само когато е тъмно. Винаги пали всичко.

4. Това с отварянето на прозорците като се натисне два пъти жълтия бутон. Прекрасно ама... Добре е да има възможност да се гласи времето между двете натискания. 3сек. е твърде много. Пример - като заключа колата вечер по тъмно, понякога светвам лампите със жълтия бутон да видя дали няма някой магнит за крадци останал по седалките. Второто натискане на бутона да ги угася и си имам отворени прозорци. Big Grin Би било добре да може да се настройва от 0.5сек до 3 секунди например. Друго - като си отвориш прозорците без да си отключил колата, и духне лек ветрец през прозорците, познайте какво прави алармата, Big Grin би могло това да се комбинира така, че въпросното отваряне да става само при отключена кола.

5. При автоматичното затваряне на прозорците, ако навигацията е била включена преди да се извади ключа от контакта, дисплея на навигацията излиза от таблото...

6. Режим дневни лампи. Палиш и светват фаровете за мъгла, до тук добре. Но....
- Добре е този режим да може да се пуска само при работещ двигател. За какво са ми да светят ако само съм дал на II позиция на ключа.
- Има възможност да се нагласи така, че колата като види че и е тъмно, въпросните дневни светлини да се изключат автоматично и да се пуснат късите. Прекрасно, ама... Ако бяха направили заедно с късите да светват и габаритите отзад щеше да е мнооого по добре.

7. Език. Повечето ни коли са с преведени на Български съобщения на борд комп-а. Би било добре да настояваме да вкарат потдръжка на Кирилица и съобщения на Български.

А тежи - заради кутията и заливката.
Това с Mode1 и Mode2 така и не можах да го подкарам. Правя всичко което е написано, но то си работи как си знае.
Тишо, благодаря за отзивите...като вържем нашите ще видим дали ще има същите бъгове и може да пишем един общ мейл с предложения за доработки.
Тишо, това с огледалата си го мислех по следният начин. Да се "разгъват" само при палене на мотора. За какво ми е при всяко отключване. Може да си забравя веднъж раницата, веднъж ключовете и още веднъж телефона... ама ще се задоволим с каквото има. Цената наистина не е малка, особено ако си решил да ползваш 4-5 неща от "екстрите", както аз.. ама в крайна сметка дивелъпърите бая са си играли докато стигнат до тук.

А относно 7ма точка, лично мнение, че не е ок да ги натискате да го превеждат. Аз на тяхно място бих се обидил и не бих взел на сериозно такова искане. Сметни сам на колко езици най-вероятно Волво имат преведено меню официално или неофициално.. и колко човеко часа ще загубят заради превод, вместо в разработки.
Добрееее, взех си и аз CFE-то, Ивака е боК!

Оказа се, че си написах коментара неподготвен. Това за огледалата го има така както си го представях.. опции бол.

@Тишка, пак за огледалата, това няма ли да ти свърши работа?

[attachment=51986]
Пичове, много ви се кефя... утре чакаме отзиви и от Бургас
Точно едитвах мнението по горе, натиснах изпрати и "изрева", че нямам право.. явно въпрос на секунди. Та...

Edit: Тишо, оттеглям си "мнението" и за езиците. Преведено е на бая езици, така че определено може да се попита и за кирилица/Български. Е*ах го, с одевешното си мнение турнАх каруцата пред коня, ама яката. :oops:
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21