The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key 0 - Line: 1640 - File: showthread.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php 1640 errorHandler->error_callback
/showthread.php 915 buildtree
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
скоростната кутия?

#9
merck_440_1.8mi Wrote:Доколкото се сещам в руския сайт за 4хх моделите пишеше че не се сменя маслото,но аз не им вярвам Smile

Много са прави. Казват го понеже маслото няма допир до горивен процес тоест на теория е вечно. Но с течение на времето маслото се напълва с стружки и става сиво, тогава е хубаво да се смени. Никъде не пише на колко време, някъде обаче бях чел че на около 150 000 е хубаво да се подмени, като първо се източи цялото масло налее се новото, покара се малко и после се долее.
Доколкото разбрах Волво са със скоростни кутии на рено (аз вече 2 години карам рено и съм в процес на преминаване към Волво Smile ).
Относно маслото факта че е 3.4 литра означава че диференциала и скоростната кутия са с едно масло (всички рена са така). Маслото трябва да е с вискозитет 80 (препоръчвам 75w80). Аз сбърках и миналото лято сложих някакво в вискозитет 90. Не е нещо фатално но забелязах че е по-рядко и сега маншона на полуоската при скоростната кутия сълзи. Незнам при вас как е окачването, но не в зле ако сте наляли масло с вискозитет 90 да го видите да не сълзи ...
Характерно за скоростните кутии на Рено е че при спрял автомобил без съединител скоростите трябва да могат свободно да се превключват.
Погледнете форума на Рено(<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.renault-bg.com/forum.index.php">www.renault-bg.com/forum.index.php</a><!-- w -->), там има разисквана темата за маслата.
Дано съм бил полезен. Smile
Reply



Messages In This Thread

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)