06-18-2015, 03:19 PM
graf_bezuhoff Wrote:Вие всяка вечер нова рецепта ли чакате?!
А кой ще яде тия две тенджери с тиквички от снощи!
Пък и ваш ред е, аз ако всяка вечер нова манджа правех, е-хе!...
Правя ги така, стават хрупкави и вкусни:
Нарязвам ги надлъжно на 7-10 мм. дебелина. Осолявам ги и върху удобен съд (дупчена тавичка, гевгир, мрежа против пръскане за тиган) се изцеждат за 10ина минути и поемат солта. След това обилно ги овалвам в брашно и подмятайки ги в гевгира ги изтупвам от излишното брашно. Така пържа и дребната риба. После ги наказвам с висока температура в тигана с олио. Пържа до златисто и ги редя в чиния, предварително подложена с домакинска хартия или салфетки. Същото е и с патладжана, който обаче обелвам предварително и предпочитам пред тиквичките. После всичко е ясно... бира, тикви, риба или патладжан, все чудно вкусно се получава.
" Който не пътува си мисли, че майка му готви най-добре"