The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vida Dice и всичко за диагностиката на Volvo

#1
Здравейте колеги, реших да отворя нова тема тъй като не успях да намеря подробно описание на едно място. Имам Volvo S40 1.8i 122к.с. 2001г. В оборудването не са включени предни фарове за мъгла. Започнах да проверявам какво е окабеляването в колата и електрическите схеми на автомобила за да мога да ги активирам. След проверката установих, че необходимото окабеляване е налично. Другото основно нещо, което трябва да е налично в работещо състояние е предпазителя (бушона). Това не съм го проверявал тъй като предпазителя за предни и задни фарове за мъгла е общ. А задният ми фар за мъгла си работи.

Първата спънка, която срещнах е едно бутонче, което не може да бъде натиснато. Намира се на електроният блок за включване на габаритите, фаровете, настройка на подсветката, настройка на височината на светене на фаровете и на фаровете за мъгла.

[Image: Light_Switcher.png]


Този проблем го отстраних като разглобих и махнах ограничителя, който не позволява бутона да бъде натиснат. Проверих, разбира се, и цялото опроводяване на платката, която се намира в управляващият блок. Всичко изглеждаше наред и нямаше друга причина фаровете да не работят заради него. Единствената оставаща причина фаровете да не заработят е диагностична конфигурация на CEM (Central Electronic Module).

Въпроса ми е дали някой е извършвал подобна процедура и дали може да ми услужи за 3 минути с такъв кабел (Dice) за да може да се активират предните фарове за мъгла. Почерпката е от мен разбира се. Wink
VOLVO S40/1.8 - 2001
Reply

#2
То хубаво,ама ако си от Каварна,малко ще ти е трудно да ти го дам от Кула(Видинско)! Wink
Reply

#3
pliva Wrote:То хубаво,ама ако си от Каварна,малко ще ти е трудно да ти го дам от Кула(Видинско)! Wink

Да така е. Big Grin В София съм.
VOLVO S40/1.8 - 2001
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)