Волво Клуб - България

Пълна версия: отключване на печка за D5
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Страници: 1 2 3 4
Идва зимата и съм се навил да ходя до МП за да ми настроят печката по задавано от мен време.
Някой дали притежава тази екстра за да даде повече инфо, като например - допълнително ли се слага програматор и ако да, къде се поставя, много ли нафта гълта за топлото, как всъщност вкарва топлото в купето без включен двигател и т.н.
Абе с други думи струва ли се да се набутвам с едни 400 лв... Wink
До колкото знам.Печката би трябвало да загрява антифриза до определена температура Smile нищо повече.
Maxijaz написа:До колкото знам.Печката би трябвало да загрява антифриза до определена температура Smile нищо повече.

...значи сега ще научиш повече :lol:
може да зададеш час за затопляне на двигател и салон, но ме интересува колеги които имат този гевзелък да кажат и те нещо по въпроса Wink
Че се включва по разписание да но чак да загрява купето :roll: Трябва да се подсигуриш с читав акумулатор.
Maxijaz написа:Че се включва по разписание да но чак да загрява купето :roll: Трябва да се подсигуриш с читав акумулатор.


Kолега, печките са независими от акумулатора(освен за старт) и мотора на колата.Директно си вземат гориво от резервоара и загряват както антифриза така и купето до указаната температура.В повечето коли ако не са били поръчани като екстра са софтуерно заключени, за да се дадат едни пари, но без да се изисква бърникане по колата.
Не виждам как ще ти загрее купето без да ползва вентилатор на ток. По старите коли имаха втори акумулатор за пачката. Има много видове отоплителни за превозни средства но без работещ двигател и алтернатор не виждам как ще затопили купето особено пък на вагона Smile А това че се слагат масово и са заключени със софтуер ми се вижда много малко вероятно . Ако имаше инсталирана печка в колата то трябва да имаш инсталирани контролери за нея с упътване за ползване. Производителя ако ти е сложил печка ще иска да си я ползваш и да си доволен от направената покупка за да купиш пак Smile

Но пак казвам с печка на Волво не съм се сблъсквал и само предполагам .
Та днес си насвих на ината и направих ъпгрейда в МП - цената 490 с труда. Печката се включва от врътката на бордкомпа на мигачите.
Ето трите основни момента които изписва ...

[attachment=25950]
Честито!
Можело значи :mrgreen: ! Честита нова екстра!!!
ама ти имаше печка и не работеше или просто си направи настройка на софтуера и ще си слагаш печката???
Страници: 1 2 3 4