Волво Клуб - България

Full Version: Интересна статистика и защо ни няма сайта на Волво България
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
raceteam Wrote:Отлив на членове на клуба наистина има и то доста голям (не съм ги броил колко са) което лошо. Причините са 2 едната част се отказаха и отидоха при Терзиев, а другата част просто им писна да се занимават и да се въвличат в конфликти. Отлива е главно то Софийската част на клуба...
Предполагам "прираста" е отрицателен, въпреки че не си споменал за "прилива" Smile
Затова, като наблюдател отстрани, мога да кажа, че на този клуб му трябва/т спонсор/и.
За да се привлекат подобни чудеса, на клуба му трябва публичност.
А как се осигурява публичност - е тука си е баш майсторлъка ;-) Може с чарити, може с организиране на някакви събития...било то в начални даскала като състезания, организирани от клубни служители. Събития свързани с духа и предмета на Волво (сигурността). Примерно - конструиране на най-здрава ракетка/лодка; конструиране на най-здраво и безопасно колело...и т.н. и т.н.
Пък ако тръгне, може реални състезания да се организират, било то с тротинетки/велосипеди/автомобили.
Като разбира се трябва да има награди...

Тези мои разсъждения са напълно наизуст, защото идея си нямам с какво се занимава клуба, дали има спонсор и т.н.
Моля за извинение ако засягам вече съществуващи инициативи.
Но от моята гледна точка, никъде не съм виждал (досега) някъде да се споменава клубът. Та даже и в официалния сайт на марката го няма...

Тези разговори са си за маса Tongue Било то кръгла, или маса в кръчма. А и трябва всеки да лее идеи.

Досега съм присъствал само на една сбирка на феновете пред НИМ, за което много съжалявам. Съжалявам не защото отидох, а защото беше само веднъж. Но това е заради съвсем редуцираното ми време за подобни събития. Дал съм си обещание обаче да идвам на всяка софийска сбирка (поне), защото на тези сбирки има уникални хора! Хора, които като ги видя, се обнадеждавам, че в България не всички кадърни и качествени хора са се изнесли през терминал 1/2...

Поздрави!
Също така може да се потърси някаква кооперация с ИКЕА и форума на Сааб, под някакъв Шведски наслов.
ИКЕА тъкмо има хубав паркинг за някое друго състезание...а и едва ли биха отказали малко реклама (на свои разноски разбира се), която ще бъде нашия бонус. Въпрос на преговори и идеи. А също и на време.
Цел - публичност.
Yankov - кефиш! Евала
...п.п. за качването на сайта ни при клубовете на страницата на Мотопфое не го знаех че липсваше, ще дрънна една жица да направим корекция :twisted:
Аз от друга страна, мога да се разшетам и да пиша няколко писма на Шведите директно в Гьотеборк и да се опитам да организирам едно безплатно посещение на музея на марката например. Това според мен ще е нещо адски добро за членовете и фенове на клуба, разбира се такова пътуване ще трябва да се съгласува с доста хора, но според мен добри идеи не липсват, просто трябва да се посъбудим малко и да станем по- дейни, както управата, така и членовете, а хората сами ще дойдат и ще искат да членуват!

Идеите на Янков са страхотни и не е лошо да се дейтва, по-места и нещата постепенно ще придобият смисъл, просто трябва да се започне от някъде.

Поздрави
JMI Wrote:Здравейте,

и с хиляди благодарности за отделеното време! Имам усещането, че с малко търпение нещата, започват да се нареждат и избистрят! Като гледам, почти всичко се изясни и от тук насетне остава да продължим да подържаме мястото добро и приветливо и да увеличаваме членската маса на клуба и на форума.

А по отношение на втория въпрос, аз мога да се заема лично със задачата да качим нашия сайт на официялния Волво такъв, ако сте съгласни, за да е ясно, че и България си има официялен фен клуб и форум!

Тъй като не съм член на клуба, но искам да членувам, в подкрепа на казаното от мен по- горе, как това може да стане от разстояние? Някой ще бъде ли така добър да внесе малко яснота, моля!

Поздрави

Ако имаш време и възможност -нямам нищо против да направиш опит за качването на сайта ни във Волво Карс...
Относно членството - има тема по въпроса,това че си в Англия не е пречка,прати ми по пощата сканирано и попълнено заявление,дигитална снимка,и по банка плати членския внос Smile ,пък поръчители ще намерим Wink

JMI Wrote:Обаче, ако този човек е прав за отлива на хора, тоест статистиката, която дава само за София, че членовете са намаляли със 120 човека е леко тревожно.
Няма такова нещо,и с риск да наруша правилата за ползване на информация мога да ти пратя списъци(Правени от Терзиев) да видиш каква е била Цялата Клубна "маса"... В най-добрите времена по списък сме били 140 човека от цяла България,като членския внос някой изобщо не са го плащали Wink ,след промените в устава от 2010 и 2012 година много хора отпаднаха поради тази причина. От София оттеглили членството си,са 17 човека.
В момента Клубните Членове с редовно платен членски внос за 2013г. са 80,има ги на списък в Административния Форум.Много мога да говоря за тази Терзиева манипулация(и не само за нея...,за близо 4 години много ми се е събрало),но на този етап ще се сдържа.
.
JMI Wrote:Искам да ви предложа още нещо, има едни малки брошки Волво /на снимката/ , уникални са и изглеждат неотразимо, аз имам такава, например тази година на членовете могат да се подарят такива! Аз мога да намеря тук достатъчно бройки за да се покрие членската маса.
Прекрасна идея,която ако имаш желание може да разработим и приложим Smile .На мен много ми допада!

Поздрави
Yankov Wrote:Също така може да се потърси някаква кооперация с ИКЕА и форума на Сааб, под някакъв Шведски наслов.
ИКЕА тъкмо има хубав паркинг за някое друго състезание...а и едва ли биха отказали малко реклама (на свои разноски разбира се), която ще бъде нашия бонус. Въпрос на преговори и идеи. А също и на време.
Цел - публичност.

Аз съм "ЗА",идеята страшно ми допада Smile

п.п. миналата среща се прокрадна идеята да сменим мястото ни за срещи,с място удобно за всички ни...,та и по този въпрос можем да помислим.
Огромен респект за идеите и ентусиазма на JMI и Yankov !

Имах една стара идея за начина по който Волвоклуб България да "влезе" в училищата !
Смятам , че е дошло времето това да се обсъди , още повече като друг освен мен съвсем самосиндикално е стигнал до този извод.

Има и една практика , която се е осъществила само веднъж, през октомври 2010.
Тогава на Узана се събрахме една група клубари и съмишленици на Работна среща.
Такива срещи е хубаво да правим например два пъти в годината , за да може да се обсъждат проблеми свързани и с клуба , така и с форума . Тези срещи са с по-нисък и по скоро оперативен рейтинг от Общото събрание , където се определят генерално насоките за развитие на клуба !
Само с обсъждане в Интернет е доказано, че нещата не се получават.

Пък след като свършим работата винаги естествено сядаме на маса!

Идеите за ИКЕА , за Форума на СААБ / ние във Варна няколко пъти сме се събирали заедно тази година/ са хубави и интересни.
Готов съм лично с каквото мога да помагам за развитието им ! Както и за привличане на нови хора за клубни членове , но в никакъв случай на всяка цена - само който доказано е осъзнал , че иска по съвест да е във ВКБ.

Още веднъж - уважение към хората които пишат тук и начина по който го правят !
mevdo Wrote:Ами Данчо омръзна ми да се обяснявам !
Ако е било полезно за теб радвам се , ама трябва да мноооооого неща да напиша , а ми се струва че по-важно е не да се обяснявам какъв е Терзиев и защо е толкова злобен, а да подкрепя само полезните инициативи , които могат да се зародят тука . По-важно е да си гледаме клуба и форума и ако има повече хора с мерак като тебе , на драго сърце ще получите подкрепа от нас по-старите , но вече малко уморени клубари .
Аз съм бил на много срещи из цяла България, с много хора се познавам, срещу това никога не може да се противопостави каквото и да е злословене и нищо не може да заличи личният контакт с хората .
Дано се видим някога , тогава ще разбереш дали съм такава "гад" модераторска , варненска и т.н. Wink

Само това е истината, която е важна в случая. Сега давам един пример и обяснявам защо един ник-нейм на някой нищо не означава. Не знам дали някой познава или е чувал за Любомир Симеонов. С въпросният господин сме си говорили десетки пъти, членуваме в една обща група във Фейса, наречена "Бридж ПРИЯТЕЛИ" ха-ха ха каква ирония с ПРИЯТЕЛИ, това е група с около 30-тина члена, които се "познаваме" и играем спортен бридж в сайт, в който вечер влизат по 15хил. човека. Е, ха сега познайте, как се казваше човека който уби банкерката в центъра на Бургас Confusedhock: ... е ми Любчо не бил толкова познат за мен Confusedhock: :? . Данчо, преди и аз смятах, че е хубаво членовете да са повече и че трябва да се привличат нови фенове, да това е важно, но не на всяка цена, за това и има правило за членство с двама поръчители. Колкото до това че има отлив на членове от София, така си решили така направили, за сметка на това пък има нов развит център на членове и маниаци в Добрич, лошо няма, по-добре в цяла България фенове, от колкото шепа народ да смята, че като са участвали в учередяването на нещо добро , то ще бъде командвано во век и веков от тях. Wink


п.п. Колкото до това да се видиш с Мевдолетко, то да знаеш, наистина е ГОООЛяма гад, варненска :mrgreen: :mrgreen:
Ето потвърждението за една от красивите срещи със колегите от SAAB и вносителят за марката Volvo в БГ.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=O3iS7o_u7L8">http://www.youtube.com/watch?v=O3iS7o_u7L8</a><!-- m -->

Работим и с колегите от АУДИ Емоушън.Вече две непринудени срещи.Много взаимопомощ и ред други все позитивни неща.
Проведоха се и неформални такива с други клубове и има доста идея,но пусто трябва лично свободно време и много желание.
Имаше инициатива,да се подкрепи Европейската харта за безопастност на движението и да станем нейни официални членове,но нещата умряха още в зародиш.Дали поради нежелание или липса на време.
Колкото повече активни съфорумци,повтарям съфорумци се включат,толкова повече позитивни неща ще се случват.

Пожелавам лека и приятна вечер,изпълнена с ползотворни мнения и положителни емоции.

Wink
Много идеи много нещо..... :mrgreen: Наистина ще се радвам да се осъществят по-голямата част и съм готов да помагам колкото мога!
Колкото до срещите и мястото, за да няма ощетени можем да изберем примерно 2 места и да ги разменяме всеки месец (което може да доведе до малко объркване, но ако пускаме теми във форума предполагам няма да е проблем).
Понеже както някои знаят вече не съм притежател на Volvo (ред причини, но НЕ и защото не ми харесват) и сега се подвизавам и в още един автомобилен форум (на Nissan). Мисълта ми е малко да влезна в час при тях и мога да им предложа да направим обща среща. Да направим малко връзка и с японската част на автомобилостроенето Wink Те имат доста инициативи (за помощ на децата от село Дрен примерно) в които можем да се включим и предполагам няма да имат нищо против.
П.П. Направи ми впечатление, че и те имат някакви разправии подобни като нашите, но не чак толкова задълбани :?
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10