Волво Клуб - България

Full Version: Мнение/съвети за Volvo XC70
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
bg_tiger1978 Wrote:Линк към сайта, ОК. Коя е колата обаче?
Става дума за ХС70 - само една е - <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mobile.bg/11469907165354776">http://www.mobile.bg/11469907165354776</a><!-- m --> .Има вид.Километрите,предполагам,са ясни.Проверка на системата 4х4.Задължителен преглед в МотоПфое и късмет!Предвиди си около 1000-1500 лв за смяна на ангренаж,масло и филтри на двигателя,масло и филтър на халдекса...
Простете невежеството ми. Какво е "халдекс"? Приводът 4х4 постоянно ли е включен? За км. съм наясно - моментното с-ние е важно.
NVG Wrote:Простете невежеството ми. Какво е "халдекс"? Приводът 4х4 постоянно ли е включен? За км. съм наясно - моментното с-ние е важно.
Халдекса е електро-хидравличното задвижване на задния мост.На мен ми изгоря помпата(+700 лева,защото се беше запушил филтъра поради несменяване на маслото - масло+филтър е под 100 лева!) Иначе слабо място е една муфа на раздатъчната кутия,в която влиза кардана.Да,задвижването 4х4 е постоянно,като при нормални условия въртящия момент е 95% отпред и 5% отзад.Като се вдигне на подемник и се включи на скорост трябва да въртят и четирите колела.
Благодаря много! Остатъчният ресурс на DPF може ли да се провери с диагностика? Възможно ли е софт-елиминирането му освен физическото премахване, ако се наложи? Колко би струвала цялостна диагностика на автомобила в сервиз на МП?
NVG Wrote:Благодаря много! Остатъчният ресурс на DPF може ли да се провери с диагностика? Възможно ли е софт-елиминирането му освен физическото премахване, ако се наложи? Колко би струвала цялостна диагностика на автомобила в сервиз на МП?
Да,възможно е елиминация на ДПФ.Прегледа е 50-80 лева,но само след предварително записване!Може и по телефона от сайта на МП.
.
Съмнявам се 2005 година да има DPF. По-скоро е с катализатори.
STEW Wrote:Съмнявам се 2005 година да има DPF. По-скоро е с катализатори.
185 коня е!Може и да има.
Да напише номера на мотора (D5244Txx) и ще се разбере Smile
NVG Wrote:Благодаря за отговорите колеги! Ще си го позволя да "изплюя" камъчето: http://carmax.mobile.bg/
Моля за вашето компетентно мнение.

Е, не е баш със 'всички екстри'. Като гледам е Моментум. Но пак си е достатъчно.
Съдейки по състоянието на салона, нищо чудно да са истински километрите. Ако искаш може да ходим да я видим. За двигателя няма да мога да помогна, но благодарение на изключително честните хора от МП, вече имам рязряд за механик на ХС70 и всичко останало можем да проверим. ;-)
Dodo 155 Wrote:Да напише номера на мотора (D5244Txx) и ще се разбере Smile

185 коньовия е(поне по снимки). 163 са с черен пластмасов капак на мотора.
Pages: 1 2 3 4 5