Волво Клуб - България

Full Version: Тайна кулинария
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Ами като сме почнали,ето още една лека рецепта ,взаимствана от "кулинар" .Тествана : ПЕРФЕКТНО .

Пълнени патладжани със зеленчуци и сирене

Продукти (за 1 порция):
патладжани - 200 гр,
пиперки сиврия - 40 гр
лук - 30 гр, сирене - 30 гр
прясно мляко - 30 гр
олио - 25 гр
1 яйце, лимон - 10 гр
магданоз
чесън и сол.

Приготвяне:
Средно големи патладжани се почистват от дръжките и се издълбават от вътрешността. Посоляват се, обръщат се с отвора надолу и се оставят, за да изтече черния и горчив сок. В мазнината се задушават последователно лука, пиперките, издълбаната вътрешност на патладжаните, чесъна, всички нарязани на ситно, докато останат на мазнина. Към тях се прибавя натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. С получената смес се пълнят отцедените патладжани. Нареждат се изправени един до друг в тавичка и се похлупват с кръгчета от домати. Сипва се малко топла вода в тавичката и ястието се пече в умерена фурна. Когато патладжаните омекнат, се заливат със смес от прясно мляко и яйце. Отново се запичат. Сервират се с резенче лимон и Ивайловградска ракия.
ШАХ С ПЛЕШКАТА ... Big Grin Big Grin Big Grin
Еееее ПРЕКАЛЯВАШ !
Пълнени пиперки с плънка от Елда
Сваряба се Елдата подсолена, с малко копър и морков на кубчета.
След това към плънката се добавят стафиди,кашкавал на кубчета и някакъв колбас
(в случая кренвирш предварително запечен) също на кубчета
Пълнят се чушките нареждат се в тавичка и се пекът на фурна.

Да ви е сладко надявам се да ви хареса.
Mitachi850 Wrote:Пълнени пиперки с плънка от Елда
Сваряба се Елдата подсолена, с малко копър и морков на кубчета.
След това към плънката се добавят стафиди,кашкавал на кубчета и някакъв колбас
(в случая кренвирш предварително запечен) също на кубчета
Пълнят се чушките нареждат се в тавичка и се пекът на фурна.

Да ви е сладко надявам се да ви хареса.

А какво е Елда? :oops: :oops: :oops: За непросветените...
Kangalov Wrote:Ами като сме почнали,ето още една лека рецепта ,взаимствана от "кулинар" .Тествана : ПЕРФЕКТНО .

Пълнени патладжани със зеленчуци и сирене

Продукти (за 1 порция):
патладжани - 200 гр,
пиперки сиврия - 40 гр
лук - 30 гр, сирене - 30 гр
прясно мляко - 30 гр
олио - 25 гр
1 яйце, лимон - 10 гр
магданоз
чесън и сол.

Приготвяне:
Средно големи патладжани се почистват от дръжките и се издълбават от вътрешността. Посоляват се, обръщат се с отвора надолу и се оставят, за да изтече черния и горчив сок. В мазнината се задушават последователно лука, пиперките, издълбаната вътрешност на патладжаните, чесъна, всички нарязани на ситно, докато останат на мазнина. Към тях се прибавя натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. С получената смес се пълнят отцедените патладжани. Нареждат се изправени един до друг в тавичка и се похлупват с кръгчета от домати. Сипва се малко топла вода в тавичката и ястието се пече в умерена фурна. Когато патладжаните омекнат, се заливат със смес от прясно мляко и яйце. Отново се запичат. Сервират се с резенче лимон и Ивайловградска ракия.

Това смятам да го пробвам, но и кашкавалче ще наръся Smile
Елда? Тя е царицата на отслабването. Въпреки че често е възприемана като зърнена култура, всъщност елдата не е житно растение, а отделен вид. Вкусна и полезна, за нищо на света не пропускайте да я включите в диетичното си меню.

Елдата съдържа много белтъчини, които се усвояват добре. Тя увеличава мускулната сила и издръжливост. Затова е много полезна за активно спортуващите. Богатото съдържание на желязо, калций, калий, йод, фосфор, цинк и други минерали я прави незаменим “продукт на красотата”. Елдата подхранва кожата, косата и ноктите. В нея има също органични киселини (лимонена, ябълкова) и витамини А, С, РР, P и от групата В в балансирано съотношение. Богата е на флавоноиди, които помагат за забавяне процесите на стареене.

Несъмнено елдата е много ефективна при отслабване. Особено в съчетание с мляко, тъй като заедно подобряват работата на стомашно-чревния тракт. Поредният куриоз! Родината на елдата е Индия, най-популярна е в Русия (там е наричана гречка), но най-добрата диета с елда е разработена от шведски диетолози. Колко време ще я спазвате, зависи от килограмите, които искате да свалите. Самата диета е добре балансирана, нормализира обмяната на веществата и е особено подходяща за студения сезон.
В Пикадили има Елда, цената и е 1.60 за половин килограм на рафта за диетични храни.
Mishell Wrote:
Kangalov Wrote:Ами като сме почнали,ето още една лека рецепта ,взаимствана от "кулинар" .Тествана : ПЕРФЕКТНО .

Пълнени патладжани със зеленчуци и сирене

Продукти (за 1 порция):
патладжани - 200 гр,
пиперки сиврия - 40 гр
лук - 30 гр, сирене - 30 гр
прясно мляко - 30 гр
олио - 25 гр
1 яйце, лимон - 10 гр
магданоз
чесън и сол.

Приготвяне:
Средно големи патладжани се почистват от дръжките и се издълбават от вътрешността. Посоляват се, обръщат се с отвора надолу и се оставят, за да изтече черния и горчив сок. В мазнината се задушават последователно лука, пиперките, издълбаната вътрешност на патладжаните, чесъна, всички нарязани на ситно, докато останат на мазнина. Към тях се прибавя натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. С получената смес се пълнят отцедените патладжани. Нареждат се изправени един до друг в тавичка и се похлупват с кръгчета от домати. Сипва се малко топла вода в тавичката и ястието се пече в умерена фурна. Когато патладжаните омекнат, се заливат със смес от прясно мляко и яйце. Отново се запичат. Сервират се с резенче лимон и Ивайловградска ракия.

Това смятам да го пробвам, но и кашкавалче ще наръся Smile

И пилешко+пуешко пушено филе и доматено сосче, реализирано Big Grin
Определено ще да е станало по добре. А вече може да мине и с вино.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18