The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Как се разглобява предна дясна врата на S80?

#11
gustav Wrote:Брей това устройство излезе доста сложно. Наистина съм чувал прищракване и най-вероятно имам такъв механизъм. А защо смяташ че е от него? Това електронен модул ли е?
Аз за смазването имах предвид разните лостчета и бравата. На електрониката мога само да проверя дали няма някой откачен или прекъснат кабел. Повече не мога. А ако тази система против кражба може да се прекъсне това ще е най-добрия вариант. Иначе да търся електронен модул 2nd hand е умряла работа. Даже ти се чудя на късмета как си попаднал на същия.
За търсенето втора употреба или ново, не е толкова трудно виж тук. Можеш да питаш продавачите за подробности, ако си в Германия, всички се доставят до адреси там. Ако не стане, не работи или не ти хареса нещо, до 7 дни след като си го получил имаш право да го върнеш на продавача (за собствена сметка), а той е длъжен да ти възстанови цената на стоката+сумата за доставката до теб.
Николай
Volvo XC90 2.4D '2008

[Image: 686753.png]
Reply

#12
Е то било евтино. Аз от тази тема останах с впечатлението, че струва 700 евро, ама той авторът накрая не казва какво точно се е оказало повредено и как го е оправил.
Аз не казах че имам проблем и със задната лява врата - т.е по диагонал вратите не работят. Тя пък изобщо не може да се отвори, въпреки че машинката си работи перфектно - вдига и сваля бутона веднага. Само че задните врати ги ползвам изключително рядко, защото сме 2 души само. Смешката тук е, че изобщо не мога да я отворя, за да сваля кората. Но ще стигна и до там - едно по едно.

Все пак преди да се захвана с разглобяването ще разуча по-подробно алармата. Днес намерих книжката в багажника и почетох малко, но не ми стигна времето. Щом изгорелите машинки струват толкова, това ми дава надежда.
Колата на бъдещето е с 2 багажника и без двигател!
Reply

#13
gustav Wrote:Смешката тук е, че изобщо не мога да я отворя, за да сваля кората.
При задната врата ми прилича на проблем с dead lock - най-вероятно не се деактивира защитата и въпреки, че вратата се отключва блокировката остава активна. Опитай със замяна на релето, на 90% е от него, дори понякога изваждане, пръскане с контактен спрей и слагане отново върши временно някаква работа..
Николай
Volvo XC90 2.4D '2008

[Image: 686753.png]
Reply

#14
Колеги оправих си вратите в сервиз. На предната врата й беше изгорял някакъв електронен модул, който ми го смениха. Модулът после нещо се програмирал. На задната врата й се беше откачило едно лостче.
Колата на бъдещето е с 2 багажника и без двигател!
Reply

#15
gustav Wrote:Колеги оправих си вратите в сервиз. На предната врата й беше изгорял някакъв електронен модул, който ми го смениха. Модулът после нещо се програмирал. На задната врата й се беше откачило едно лостче.
Каква беше сумата за модула и да не би случайно да се казва PDM (във фактурата трябва да пише как се казва)?
2001 S80
Reply

#16
Колега сумата и да ти я кажа само може да ти повлияе отрицателно - около 200 евро по памет. Стария модул е у мен, като се върна през Юли някой ако го иска ще му го дам да си го оправи. Една черна кутия е като половин стек цигари. Аз самия отдавна съм се отказал да поправям авто електроники, още когато имах Рено някога....Ако човек си харесва колата - плаща и продължава да си я кара. Навремето Рендето го продадох заради един скапан компютър, ама това Волво си го обикнах и ще си го поддържам.
Колата на бъдещето е с 2 багажника и без двигател!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)