The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S40 2.0 ситуация с газовата

#11
Само да допълня Joro 74.
Има много малка вероятност този термопатрон при теб все още да работи. Но при положение, че работи, като му стане топло, започва да отваря.
Така, че по някое време клапата застава точно по средата между тръбите за топлия и студения въздух. При това положение сместта особено на ПХ и ниски обороти става много бедна. Като добавиш и факта, че когато колата се движи под капака един господ знае само какво правят вихрите/подналягане или налягане/. Това рефлектира върху работата на изпарителя. Само ще ти споделя, че дори и ламбда контрола, който имах/виж ми подписа/ не успяваше да оправи сместта при движение на колата. Сега съм с друг по- умен от мен Big Grin , защото не мога да го накарам да си говори с РСто Cry.
Къде ти е сложен изпарителят/ако може снимка/?
Възможно е вече и самият изпарител по- малко да губи настройки. Освен проблемът, който описваш, забелязвал ли си постепенно да ти качва разхода?
На колко пробег е изпарителят?
Я кажи най- добре на ти или на вие си с техниката/колите? За да знаем какви други съвети да даваме.
сега Renault Laguna 3 2. 0dci 150 FAP
преди Volvo V40-1996, 1.8 16V- 115кс 
Reply

#12
Регулирай изпарителя.В момента ниските ти обороти се поемат от мембраната а не от принудителния празен ход на изпарителя.При висока скорост струята въздух натиска мембраната, дросела е затворен, МПХ се мъчи да компенсира и става кенеф.
Ако не разбираш какво ти казвам не пипай а отивай при газаджия.
Няма нищо общо с филтри, свещи, подгряване и дрън-дрън.На газ можеш да откачиш гофрирания маркуч от филтъра и хич не му пука на това говедо, ще ти засмуче ръката и няма да разбере.
V40 B4204S '97
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
2 Guest(s)