The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
97 лева за "Винетка 2016"...какво мислите?

#11
bg_tiger1978 Wrote:А, защо не, като в белите държави, пътен данък в цената на горивото, колкото повече караш, толкова повече пари даваш на държавата. Хубав, но за съжаление утопичен вариант...
Е то акциза на горивата какво е?!

#12
koko_rz Wrote:Аз съм против вдигането на винетните стикери защото не намирам основателна причина. Затова съм реши да подкрепя съгражданите си който са организирали Протестна среща в гр. Разград на 28.11.2015 г. ако някой от съседни на нашия град има желание и няма организирано такова мероприятие в неговия град може да заповяда.


Подкрепям мнението ти напълно!
Ако имаше полза и смисъл от вдигането на цената, нямаше да роптаят хората. Дано има смисъл от всички тези усилия на хората, които показват, че не са като "коне с капаци" и каквото им се каже да изпълняват.
psychologist

#13
Наскоро пътувахме на семейна екскурзия в Хърватия - хората са го решили (от моя гледна точка) перфектно!
Плаща се за магистрали. Всичко извън тях е безплатно!
Който иска да кара бързо - да заповяда - плаща си и го прави...
Пенсионера, който ще мине 200 км за година - до лозето, до града за лекарства или при внуците - си кара по обикновените пътища и си свирка!
Нямам представа какви са им данъците на автомобилите, и дали не се включва нещо и там, но горивото им е перфектно и в повечето случаи по-евтино от нашето. Така че там едва ли има включена някаква "такса"...
Пътищата им са отлични - няма магистрали, няма селски - всичко е ОК!
Могат го хората...
Аз съм за плащане на такси само за магистрали - годишни, дневни, на километър - да го измислят! По всички други пътища - free...
... And justice for All Big Grin
TO DARE IS TO DO

Volvo XC90, D5 240 hp, R-Design, Polestar, 04.2017
Volvo 960, 2.9i 204 hp, GLE, AT, 10.1992

#14
Честно казано все ми е тая, дали винетката ще е 67лв, 97 или 150, расъждавайки от гледната точка на потребител, цената на този така ценен стикер е толкова малък процент от сумата нужна за потдръжка на автомобила, че не си струва даже и да се обсъжда.
Минавайки около 20 000км годишно, при среден разход около 10л/100 и цена на бензина 2.09лв(в момента) за 2000л бензин сумата годишно е около 4160лв(пиша около защото цената на бензина е променлива величина). Масло за тези 20к се сменя поне два пъти - около 200лв на смяна с всичките му консумативи. За ремонт обикновенно отиват още 200-300лв годишно. Застраховка - ГО - около 180лв, каско(като за моята кошница) - около 400лв. Преглед 40-50лв. Данък още 200, че и повече.
При сметка около 5700лв годишни разходи за кола, дали ще е 30лв повече или помалко, сами виждате, че няма никакво значение.

Относно:
stoila Wrote:Как един пенсионер, който получава минимална пенсия 129 лв ще си позволи да купи тази "златна" винетка?
Това е толкова популистко, че повече няма накъде. На човек с доход от 129лв последното му нещо ще е да си мисли за кола...
Кой и защо е допуснал тази подигравка с възрастните хора и защо няма обесени на площада виновни по въпроса е съвсем друга тема...

Аз лично съм склонен да ги дам тези 30лв повече, но давайки ги и утре като видя път като, след бомбардировка от Руската авиация, писъмце до транспортния министър - Г-н Министър днес пътувах и видях следния път(снимки) еди къде си. Като редовен данакоплатец се интересувам да ми отговорите кога пътя ще бъде ремонтиран и приведен във вид съответстващ на стандартите?
Това е реалния натиск върху бюрокраките, ходиш притискаш ги, и ако всички започнат да правят така, ще видите как бюрократите вместо да си протъркват ръкавите около лактите от работа(подпирайки си главите имам в предвид), може и да свършат нещо смисленно. Защото тогава довода няма пари ще е повече от нелеп, нали вдигнахте цените...

Протест - ок. Ще излезем, ще повикаме, след това ще отидем на бира и... Ефект никакъв - или няма да се обърне никакво внимание, или ще върнат цената на винетката и после като ги попитаме ама този път защо има дупка в която като влязох се загубих и едвам намерих от къде да изляза ще ти кажат, ми нали протестира върнахме цената - парите не стигат и толкова. И реално протестиралия няма да има какво повече да каже. Ще си кара по дупките ще псува като хамалин и всичко както досега...

#15
Ми аз не смятам,че подобно мислене е нормално ,по-скоро на робско ми прилича,ама здраве да е! То щото вече 26 години си траем като "тутки" ,и за това ни е такова дереджето Wink ! Липсата на гражданско общество,липсата на мислещи хора...,липсата на идея за перспектива в Българското мислене, говори красноречиво , че "качествения материал" емигрираха от страната ни...,но както и да е :mrgreen:

Аз и Деница ще отидем на протест,не защото не можем да си позволим по-скъпи такси,а защото смятаме че те са нередни! Смятаме че управляващите в България не изразходват средствата от данъците НИ правилно ,и колкото пари да има в държавния бюджет,те винаги няма да стигат...!(щото крадливите джобове на политиците са бездънни).

Нищо лично към никой...,оздрави и успех!
Тежко, брате, се живее
между глупци неразбрани,
душата ми в огън тлее,
сърцето ми в люти рани.

#16
Абе всички ходите по стачки,но си купувате Винетки,защото сте зависими.
И какво Ви остава с Бунтарското или робското мислене...пак да си купите това,от което имате нужда.
Аз предлагам следното...Да бойкотираме през първите месеци,закупуването на Винетки,а Правителството да покаже през това време сключените договори,за реновиране на второкласни и третокласни пътища.Така ще покажат реално къде отиват парите.
Всичко друго е да си чешем кайсиите на чужда слива ,но със парите на Народа.
Нека говорят,а ние ще правим каквото трябва и каквото е редно.
Шампион за сезон 2011-2012 с Volvo S60 D5- Шампионат по издръжливост на пилоти и автомибили
Шампион към БФАС 2014 с Volvo 480 ES - Шампионат по издръжливост на пилоти и автомобили

#17
Абе нещо ми се чини,че в тоя форум имаше едно правило:Да не се говори за политика,футбол и на теми на етническа основа.
Нещо пак се отплеснахме,та барабар с модераторите.
Нищо че е актуална темата,но нищо и няма да променим. Wink
Бас слагам че цената на винетките и на минетките на околовръстното ще поскъпнат.А Вие правете каквото можете или просто каквото е нужно.
:mrgreen:
Нека говорят,а ние ще правим каквото трябва и каквото е редно.
Шампион за сезон 2011-2012 с Volvo S60 D5- Шампионат по издръжливост на пилоти и автомибили
Шампион към БФАС 2014 с Volvo 480 ES - Шампионат по издръжливост на пилоти и автомобили

#18
Всеки от тук присъстващите си има глава на раменете и може да прецени сам за себе си, дали да участва в протести и какви точно. За това ще помоля да се въздържате от политически насочени призиви и да се опитате да се придържате към добрия тон (Кире, обобщаването и охарактеризирането са далеч от добрия тон) и естеството на темата.

По темата: Не е важна цената на винетката, а контрола върху начините за използване на събраните суми. Според мен трябва да има два вида винетки едни за първокласни и второкласни пътища и едни за магистрали и всички останали пътища, като цената на първите да е примерно 50лв, а на вторите 100лв. Защото не е нормално да се плаща една и съща цена за ежедневно ползване на магистрала примерно Пловдив-София и ежедневно трошене на колата по "пътя" Джулюница-Елена. Пък върви му разправяй на бай Георги, че вдигали винетката за да можело да се строят и поддържат новите магистрали...

#19
против, няма да има положителен ефект от поскъпването на винетката.
Volvo V50 2.0D-05г.

#20
Я виж ти - дискусия се е оформила. Радвам се, че търсим начинът всички заедно ;-)
Според книжлетата, които съм чел - гражданската позиция е най-важна при подобни намерения (протести и т.н.), но е важно тя да бъде подкрепена с общи интереси.
А общите интереси са ясни, предполагам - в случая ниска цена на винетката и хубави пътища. Но, дали това наистина иска всеки...и дали би се борил за това? Или как би се борил...?
План има ли? Резервен план? Или ще плашим с присъствие?

Може би наистина ни трябва революция, или може би ни трябва да сме тихи...? Зависи от това колко сме единни и колко са ясни и премерени целите ни. Най-малкото, за да не ставаме за обществен резил.

Видях и примери за цени на винетките из Европа...но при нас стандарта е доста по-различен и сравненията БГ-ЕС не са най-приложимите.
А защо е по-различен стандарта ни на живот от една съседна Румъния (примерно), или съседна Сърбия (която Сърбия не се "храни" с евро-фондове)...може би така ни харесва? Или толкова можем?

Не зная...
(ex) 2013 - 2017/ Volvo XC70, D5, 2007
(ex) 2016 - 2018/ Audi A4 1.8T Quattro, 1999
2011 - present/ Volvo S80, 2.0T, 1999
2017 - present/ Audi A8 4.2 Quattro, 2005
2017 - present/ Mini One, 2017
2020 - present/ Volvo V70 AWD, D5, 2005



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)