The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Въпрос за N7U?

#1
Здравейте колеги,

обръщам се към вас с молба за съвет, макар да не съм от вашата гилдия.

В момента съм в процес на купуване на Рено Сафран от 2000г с N7U мотор. Доколкото съм запознат ръчните скорости, които се монтират на Сафран с този мотор също са на Волво.

Бих искал да помоля да мнения за слаби страни и евентуални често срещани проблеми с този мотор и скоростната му кутия.

Доколкото съм чел мнения, този мотор е железен и безпроблемен, но малко повече информация за евентуални проблеми и съвет за правилна поддръжка на мотор и скорости ще са ми от полза.

:wink: :wink: :wink:


П.С. ДАно не съм объркал мястото на темата!
Reply

#2
Ако съм те разбрaл правилно, това Рено е с мотор на Волво. Ако е така, ще трябва да му дадеш Волво-означението, за да може някой да ти помогне. Мисълта ми е, че N7U е някакво означение на Рено, а според Волво номерът трябва да изглежда например ето така: B5254F. "B" означава бензин, "5" - е броят на цилиндрите (в случая 5, но като цяло - 4,5 или 6), "25" е обемът на двигателя (в случая 2.5 литра), "4" е броят на клапаните за цилиндър (може да бъде 2 или 4) и F означава, че е с катализатор. А означението на скоростната кутия би трябвало да е нещо от сорта на M56.

А може и аз да бъркам, защото това, което съм написал важи за 90-те години и нямам представа, дали след 2000-та година този тип означение се запазва.
Reply

#3
Да, може би трябваше да поясня в началото, но мислех че номерът на мотора е според Волво.

Значи става въпрос за 2,5 (2435 см3) бензин, 20 клапана, 5 цилиндъра, 120-124 kW (киловатите варират в различни каталози явно според страната). Нямам представа какъв е номерът на мотора според Волво, също нямам и представа за номерът на ръчните скорости, които също са на Волво. Моторът се слага на Сафран до 02/2000г.


[Image: 64176550.JPG]
Reply

#4
Сменяи си маслото и филтрите редовно и нямаш ядове и мотора и скоростите са бетон, Big Grin Big Grin ако някои преди тебе не е успял да го съсипе Big Grin.Мотора е 170 кончета, ако не се лъжа малко по надоло съм качил упътване за 850ците там ще намериш всичко необходимо което те интересува.
Reply

#5
Извинявам се ама нещо не откривам user manual за този мотор. Бихте ли ми дали линк с инфо за мотора и скоростите.
Reply

#6
Здравейте отново!

Да попитам още нещо за въпросния мотор: има ли някакви проблеми ако му се сложи газов инжекцион? Примерно прегаряне на клапани и т.н.

Моля споделете! :?:
Reply

#7
Здравейте,

бихте ли ми казали на този мотор къде се намира датчика за температура на маслото. Имам лимитирана версия на сервизната програма на Рено и в нея не успявам да го намеря.

А бордкомпютърът ми казва, че този датчик ми е дефектирал.

Благодаря предварително!

[Image: 127570350818527611961262872483m6otxwFFvj1k2upFIhU5.JPG]
Reply

#8
Принципно датчика за температурата на маслото е на картера.
КАРАЙ ЖАДЕН,ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН!
Reply

#9
ДОКО Wrote:Принципно датчика за температурата на маслото е на картера.

В лявата част на картера до основата на масления филтър имам един датчик. В средната част на картера имам още един датчик с два кабела и около 10-тина см. над него имам още един с един кабел. Кой от трите е? Smile
Reply

#10
Погледни тук ,може да има нещо:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.swedishautoparts.com/V70/volvo-v70-engine-external-parts.html" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.swedishautoparts.com/V70/vol ... parts.html</a><!-- m -->
КАРАЙ ЖАДЕН,ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)