The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1121 build_postbit
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Колеги , защо ABS системата работи така-май имам проблем???

#1
Здравейте на всички . Май има нещо не както трябва на волвото ми , което ще регистрирам в понеделник . Значи като натисна спирачки , започва яко дундуркане , направо трополене - имам чувството , че ще ми изхвърли десния крак и едва ли не , ако натисна докрай педала , като че ще се счупи нещо . Разбирам , че това е работата на помпата на абс-а , ама не е ли твърде силно , то направо си ми трепери яко кракът , друса си се здраво ??? :roll: И бая си се чува как тропа ... Карал съм сеат кордоба , също го имаше , ама мнооого по-леко и по- нежно , рено меган също - там пък почти не го усещах ... Това страшно ме озадачи след днешния ден , понеже покарах на шурето волвото , то е същото , като при него почти го нямаше това подскачане , стана за малко само веднъж и то толкова леко и нежно , че се стреснах доста за волвото , което платих и ще го регистрирам в понеделник , живот и здраве , направо огромна разлика имаше . Шурето каза , че е сменил накладки , ама ме съмнява само от това да е . Иначе спира добре , ми се стори :-s Та някой да даде съвет , какво може да е , струва ли си изобщо да го взимам това коленце - тъй като има възможност да си взема парите обратно , т.е., докато не е регистрирано още мога ... Какво ще кажете по въпроса колеги , че нещо взе да ми пари под задника , време не остана , ей го е къде е понеделник , не мога да са го въртя човека , още повече ми се пада приятел 8-[ 8-[ 8-[

Става въпрос за В40 - 2,0 , бензин , 97 г.
VOLVO V40 2.0 16v , 140 hp
Reply

#2
При мене АБС-ът също се чува, което мн дразни, но като пробвам да сприрам в мн дълбок сняг или на лед просто се чува как бият спирачките, връща ми на крака, но и педалът омеква, т.е. колкото да натискам май няма да почне да бие по-яко. Като намалявам мн рязко на сух път се пуска понякога АБС, приритва предала, но за мн кратко. Другото нещо е като са студени спирачките педалът се усеща по-твърд, а като загреят- поомеква и ест. спира по-добре.
Пробвай да загрееш спирачките(дори и гумите) и виж дали ще има разлика.
2001 S80
Reply

#3
Колега здравей!
Понеже скоро сменявах едната полуоска заедно с карето и при мен имаше същото пукане и тряскане, НО го имаше дори и без да съм натиснал спирачката :!: Оказа се, че карето, на което се намира зъбното колело на АБС-а беше по-голямо и датчика(или там как му се казва) опираше в зъбното колело и от там идваше това пукане!Когато смених карето, което веднага беше подменето, всичко се оправи!Надявам се да съм помогнал и от там да идва проблема, надявам се да не е по-сериозно!
Обосновавам се със снимка, за да не си го представяте Tongue


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply

#4
На предната ми кола тези симптоми се появиха от криви спирачни дискове...Тресеше лошо като натискам педала, даже на волана се чувстваше...
Volvo V40 1,9d 2001 D4192T3
4 cylinders
146 hp / 4100 RPM
350 Nm/ 1660 RPM
1870 cu. cm
powered by PowerChip Germany

Рено Клио, Сеат Ибиса, Опел Тигра, Пежо 306 и....В40
Reply

#5
Здравейте. Значи не ми тресе волана изобщо , също така не ми тресе , ако не са натиснати спирачките . Получава се само при по-силно натискане - днес установих , като натискам леко , пак спира добре , но го няма този импулсен режим така да приритва на крака . Ха сега де ... Дано са накладки , че май ще я взимам ...
VOLVO V40 2.0 16v , 140 hp
Reply

#6
Като поостарее спирачната течност се сгъстява и педала става по твърд и при малко усилие се вдига по-високо налягане в системата. Не знам дали е това, но погледни течността в казанчето дали е потъмняла и гъста.
Reply

#7
Извинявам се че ще ползвам темата на колегата, но нека споделя и моя опит какъв е. Само веднъж до сега ми се е случвало да чувам леко прищтракване и ритане в педала - слу4и се при рязко спитране на лед. През другото време на сух път ако ми се наложи да спра по-рязко просто педала ми става осезаемо по-твърд, но не ме "рита". не зная дали това е нормално, но особено в началото това доста 4есто ми изкарваше акъла, понеже имах чувство 4е няма да мога да спра изобщо с толкова твърд педал. Нормално ли е такова поведение на спирачната система според Вас?

П.С. - при плавно спиране всичко е ОК - педалът е лек.
Reply

#8
momo81 Wrote:Извинявам се че ще ползвам темата на колегата, но нека споделя и моя опит какъв е. Само веднъж до сега ми се е случвало да чувам леко прищтракване и ритане в педала - слу4и се при рязко спитране на лед. През другото време на сух път ако ми се наложи да спра по-рязко просто педала ми става осезаемо по-твърд, но не ме "рита". не зная дали това е нормално, но особено в началото това доста 4есто ми изкарваше акъла, понеже имах чувство 4е няма да мога да спра изобщо с толкова твърд педал. Нормално ли е такова поведение на спирачната система според Вас?

П.С. - при плавно спиране всичко е ОК - педалът е лек.


Здравей, колега!
Това, което знам за ABS е, че той действа на влажно, мокро, заснежено. Освен това съм го изпитал и лично. Случаите са ми били основно на сняг - натискам рязко педала на спирачката, след което кракът ми направо е изхвърлян нагоре. Идеята е да не блокират колелата и автомобила да се пързаля. По този начин те кара да натискаш плавно спирачките. Има и определен звук от самото действие на системата.
При сухо време ефекта на ABS е почти незабележим и ми се струва, че се увеличава спирачния път.
Volvo S80, D5, 2007г.
Volvo S40, D5, 2006г.
Клубна карта № 00269
Reply

#9
Здравейте отново. Така , значи взех го вече волвото , пък каквото ще да е ... Като го карах вчера нямаше никакъв проблем ,почти не се усещаше работата на АБСа . Пробвах много рязко да натисна , тогава сработи . Започвам да си мисля , че когато така ми риташе , беше много влажно и мокро , тук таме имаше още киша , та си мисля , че нещо е подействало на системата , за да се държи така ... Не знам , може нещо датчик , може да е било нормално ... Благодаря на всички отзовали се колеги . Засега прекратявам да търся ...
VOLVO V40 2.0 16v , 140 hp
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)