Волво Клуб - България

Full Version: Колко ни харчат Волвата
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Аз като разправях,че ако се кара в ограничения големите мотори дават малък разход ме бяха почнали ... тука съфорумците,че не може да е вярно... минималния разход който успях да направя с 2.5 тди мотора е 3,8 на 100 без климатик. Максимална скорост 100км/ч. с наклон :mrgreen:
При шофиране вчера и днес малко над 500км.на газ инфо центъра ми показва среден разход 6,9л./100км.
Утре ще заредя до горе бутилката и ще сметна точния разход, който категорично ще е по-голям от показвания. Въпроса е колко голяма ще е разликата?
100Y0 Wrote:При шофиране вчера и днес малко над 500км.на газ инфо центъра ми показва среден разход 6,9л./100км.
Утре ще заредя до горе бутилката и ще сметна точния разход, който категорично ще е по-голям от показвания. Въпроса е колко голяма ще е разликата?
Стойо , аз карам само на бензин , и улових че инфоцентъра лъже с около 1 литър.Мисля си че ще ти даде разход около 7,9 - 8 л.
Утре ще видя на колонката Wink :mrgreen: . Всеки разход на газ под 10л./100км. е радост за джоба ми :mrgreen: .
100Y0 Wrote:Утре ще видя на колонката Wink :mrgreen: . Всеки разход на газ под 10л./100км. е радост за джоба ми :mrgreen: .
И да споделиш ! :mrgreen: и дано има радост за джоба Wink
Rostislav Wrote:
yuckuJackD Wrote:Газ извън града 11-12 - същия мотор
На газ?! Браво, бе, Вильо, то и ти си отличник! Чудесен разход!!!
Кажи го на жена ми ...

Иначе това е постигнато Русе-София-Русе със зададено 100км на круиза, а по магистралата 120. Признавам си на тунелите не съм намалял, че после да ускорявам, през градчетата съм перкал със 60-70... т.е. поддържана е постоянна скорост доколкото това е възможно.
Колата от подписа с 22 литра газ ,197 км ,комбинирано каране( от русе-хотанца-разград-хотанца-русе) на мен ми се струва добре ,и като отчетем факта че колата не е на 15'' а на 17" ...
Razsipnik Wrote:Не знам, кой модел е твоето Волво Пламена, но съотношението : ,,разход на гориво-вървеж-динамика" при Волво Куца....
Има и изключение като двигателите D5 например, но за разхода който прави Волво, вървежът е недостатъчен.
Ти например, на какво отдаваш факта, че ФВ Голф4-ка или 5-ца е по-уважавана кола на пазара втора ръка в България, отколкото Волво?

Извинявам се, че повдигам пост от 2-3 страници назад, но просто заради тези думи не се сдържах!
Колега, официално те каня да сравним вървежа и разхода на гориво на моята Т4ка и твоето ауди.

И за да не съм off/ по темата за разхода -> София - Поморие - Равда - Поморие - Бургас - Поморие - Бургас - Поморие - София = 979.5км със 77л. бензин
Магистрално каране - 120 км/ч с климатроник на отиване и 130-140км/ч без климатроник на връщане. Имаше и брутално задръстване между Петолъчката и Карнобат на отиване - визирам спри-тръгни и на моменти влачене с 10-15км/ч (<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1492748">http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1492748</a><!-- m -->)

Колеги, само да споделя още нещо... не смятайте разходите по колата само с горивото, а и частите, които са се счупили и сте сменили( не визирам и консумативите, но е хубаво и тях да сложите).
Това го казвам по простата причина, че имам приятел с уважавания голф 5 2.0 ТДИ 140к.с. с чип ~ 170, който от 2006г. до сега смени махових 1500лв, дроселова клапа 500лв, цилиндрова глава 2000лв (2.0 ТДИ моторите помпа-дюза имат дефектни глави и като мине пробег от над 100-120 000км се пукат) и т.н. и т.н. и т.н.. Та на тази цялата сметка като й тегля калемчето излиза още 4000лв. отгоре( тук не визирам парите за труд, които са дадени при ремонтирането, както и за другите малки дефекти като ЕГР на турбо и т.н.), което са 1515л. нафта. Обръщате всичко това като разход на гориво, а не като пари дадени за части и се получава изведнъж, че за 140те хиляди, които е навъртял реалния му среден разход не е примерно 6.5, а гони 8. Казвам го по простата причина, че аз до сега по моята съм сменил семеринг на хидравлична помпа - 13лв, маншон на кормилна рейка - 7лв и 2те задни втулки на носачите по 25лв броя + труд, който е 100лв за всичко( всичко общо 170лв) на фона на поне 4000те хилки вложени там излиза, че средния ни разход е с литър до два разлика, тъй като моят е между 8.5 и 9.5, зависи от стила на шофиране.
Сравнихме ги и по вървене, но за съжаление пича с голфа не пожела да се снима, защото знаеше какъв резил го чака, както и стана.
Та халал да са ви VW-тата и тем подобните... за мен от ВАГ групата само ПОРШЕ е марката!
Здравеите аз карам 2.3Т s60 при скорост 120-130 харчи 8 бензин.Като сипвам само стотица на омв.От 200 на горе харчи 18-20 горе долу.
което е един много интересен разход за мен.Според мен наи вече разхода на една кола се определя от педала или на кои колко му тежи крачето
Все пак разликата в харченето на един автомобил си я плащаме после на бензиностанцията.Но ако трябва да бада по точен за моята кола
мога да кажа че реалният разход на гориво е по малак от заводският градско и изван градско.Като говорим за каране в уграниченията.
momcho00 Wrote:
100Y0 Wrote:Утре ще видя на колонката Wink :mrgreen: . Всеки разход на газ под 10л./100км. е радост за джоба ми :mrgreen: .
И да споделиш ! :mrgreen: и дано има радост за джоба Wink

Разхода на газ е следния: изминати 514км. с две зареждания на бутилката-общо 47,55литра. Среден разход-9,25л./100км. ,общо платени 54,50лв. Разхода не бензин въобще не го калкулирам, защото при топлото време прехвърля на газ за под минута и то при първо палене. Аз съм доволен :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .